Άρχισε το πρωί της Δευτέρας στο Νομό Καρδίτσας και σε όλη τη χώρα ο εμβολιασμός των πολιτών ηλικιακής ομάδας 60-64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Στη… μάχη ρίχτηκαν τρία ακόμη εμβολιαστικά κέντρα και συγκεκριμένα τα Κέντρα Υγείας Καρδίτσας (πολυιατρεία ΙΚΑ), Μουζακίου και Σοφάδων, τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη χορήγηση του εμβολίου στους πολίτες ηλικίας 60-64 ετών.
Να θυμίσουμε, όπως είχε ενημερώσει ο «Νέος Αγών», ότι η πλατφόρμα των ραντεβού για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα άνοιξε την περασμένη Παρασκευή και οι πολίτες έσπευσαν άμεσα να κλείσουν ραντεβού. Μέχρι την Παρασκευή είχαν πραγματοποιηθεί 5.508 εμβολιασμοί στο Νομό, από τους οποίους οι 3.940 αφορούσαν την πρώτη δόση και οι 1.568 τη δεύτερη.


Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί
σε Νοσοκομείο και Κ.Υ. Παλαμά

Παράλληλα την ίδια ώρα συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί των μεγαλύτερων ηλικιών στο Νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας Παλαμά με το εμβόλιο της Pfizer. H εφημερίδα βρέθηκε στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας. Όπως ενημέρωσε ο Διευθυντής του Κ. Υγείας κ. Νίκος Μαϊδώνης, η διαδικασία χορήγησης των εμβολίων ξεκίνησε ομαλά, ενώ παρά τα προβλήματα που δημιούργησε στις μετακινήσεις το πέρασμα της «Μήδειας», η προσέλευση των πολιτών που είχαν κλείσει ραντεβού έγινε κανονικά παρά.


Μεταφορά δημοτών για τον εμβολιασμό

Την ίδια ώρα οι Δήμοι Καρδίτσας, Λ. Πλαστήρα και Μουζακίου μεριμνούν για την ομαλή μεταφορά δημοτών προς τα εμβολιαστικά κέντρα.
Συγκεκριμενα ο Δήμος Καρδίτσας καλεί όσους δημότες έχουν κλεισμένο ραντεβού για εμβολιασμό αυτές τις ημέρες και αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετακίνησης, να επικοινωνούν με την κ. Τσιαλκούτη στο 6931579725 ώστε να προγραμματιστεί η μετακίνηση τους.
Σ
ε λειτουργία έθεσε τον δημοτικό μηχανισμό και ο Δήμος Μουζακίου για τη μεταφορά των δημοτών προς τα εμβολιαστικά κέντρα, ενεργοποιώντας όλες τις υπηρεσίες του, προκειμένου να πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμό.

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα είχε εξ’ αρχής θέσει ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων δημοτών που είχαν δυσκολία μετακίνησης για να φθάσουν στο εμβολιαστικό κέντρο της Καρδίτσας. Ιδιαίτερα τώρα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών εκτός από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου, διατίθεται επιπλέον αυτοκίνητο 4Χ4 και οδηγός.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, παρακαλούνται να δηλώνουν έγκαιρα στο Δήμο αν επιθυμούν μετακίνηση με ευθύνη του Δήμου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 7-3 μμ να τηλεφωνούν στο 24413.52200.