ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

ΤΕΛΕΙΩΣΕ και το δεύτερο μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός χωρίς… νεκρούς! Μένουν άλλα τέσσερα για να κλείσει η χρονιά και ενώνουμε τις δεήσεις μας στον Υψιστο για να κυλήσουν όλα ομαλά για να μην κλάψουμε ανθρώπους! Χιλιάδες αστυνομικοί, στρατός, καμια δεκαριά εισαγγελείς, ειδικές δυνάμεις και πράκτορες επιστρατεύτηκαν την Κυριακή για να κάνουν τους… διαιτητές στο παιχνίδι εξουσίας του επενδυτή Ιβάν με τον επενδυτή Βαγγέλη!

ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ, όπως είπαμε και στη Σέντρα, έχουν στην ιδιοκτήσια τους από ένα τηλεοπτικό κανάλι, από μία ομάδα από μία… κυβέρνηση και από μισή Ελλάδα!!! Παίζουν μπαλίτσα μεταξύ τους και… σείεται ο ντουνιάς! Οι μόνοι που έλειπαν προχθές από τη Θεσσαλονίκη ήταν οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ, οι επίλεκτες μονάδες του ΝΑΤΟ που ελέγχουν και προστατεύουν τη βαλκανική χερσόνησο απο τους εξωγήϊνους, η Σκότλαντ Γιάρντ και ο Τζέιμς Μπόντ!!!

ΟΛΑ αυτά χωρίς να συνυπάρχουν (τι ωραία λέξη) φίλαθλοι και των δύο ομάδων στο γήπεδο, κάτι που στην Ελλάδα έχει απαγορευτεί εδώ και κάμποσα χρονάκια. Ο στρατός του Ιβάν δηλαδή δεν είχε αντίπαλο αφού ο στρατός του Βαγγέλη ήταν μπροστά από τις τηλεοράσεις!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή αναστέναζε απ’ άκρο σ’ άκρο η Ελλάδα! Βούλιαξαν τα καφέ, ενώ υπήρξαν και θέσεις ορθίων έξω από τα μαγαζιά! “Αρχίζει το μάτς, αδειάσαν οι δρόμοι, ερήμωσε η πόλη” που τραγουδούσε και ο Λουκιανός τη δεκαετία του ‘70!

ΤΟ… τραγουδούσε με άλλο ύφος και ο Τζίμης Πανούσης αργότερα: “Όλο το έθνος προσκυνά, σώβρακα και φανέλες”!!! Κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Κι ενώ, λοιπόν, άπαντες είχαν την προσοχή τους στραμμένη στο γήπεδο της Τούμπας, όλα (μα όλα όμως) τα υπόλοιπα γήπεδα της Ελλάδας που φιλοξένησαν αγώνες εθνικών πρωταθλημάτων το Σαββατοκύριακο ήταν άδεια…

ΤΡΕΙΣ κι ο κούκος! Συγγενείς ποδοσφαιριστών, ταξιτζήδες που μεταφέρουν τους διαιτητές και οι ανταποκριτές των στοιχηματικών εταιριών για τα live! Αν έχεις παραστάσεις από παλαιότερες δεκαετίες (‘70, ‘80 ακόμη και ‘90) σε πονάει η καρδιά! Δεν υπήρχε γήπεδο που να μην ήταν γεμάτο τις Κυριακές, ιδιαίτερα στην περιφέρεια! Και μετά στην επαρχία, διατυπώνονται και οι γνωστοί… “αεροπλανικοί” προβληματισμοί: “Μα πως κατάντησε έτσι η ομάδα της πόλης μας και δεν πάει κανείς να τη δει;”!

ΕΛΑ ΝΤΕ; Πως διάολο την… πετσόκοψαν έτσι την ομάδα μας; Οι άτιμοι, την ώρα που εμείς ήμασταν απασχολημένοι με τα… γούστα του Βαγγέλη και του Ιβάν, βρήκαν την ευκαιρία και την εξαφάνισαν!!!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ τι κάνουμε; Δεν θέλω ν’ ανησυχείτε. Ολα είναι υπό έλεγχο. Αλλωστε δεν μας λείπουν οι δυνατότητες ψυχαγωγίας. Άλλα τέσσερα… “επενδυτικά ντέρμπι” έχουμε μπροστά μας πριν κλείσει και η φετινή αθλητική σεζόν. Ασε που κορυφώνεται το ενδιαφέρον στις… “Αγριες Μέλισσες”!!!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Εκείνη η γρίπη των χοίρων τι απέγινε;

ΤΟ ΡΗΤΟ

«Ποτέ δεν προβληματίζει το λύκο πόσο πολλά μπορεί να είναι τα πρόβατα»

ΒΙΡΓΙΛΙΟΣ – ΛΑΤΙΝΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Θα έχουν… χρώμα πλέον τα ποδοσφαιρικά βράδια της Κυριακής! Από τη μία το MEGA που ανήκει στον Βαγγέλη, από την άλλη το OPEN που ανήκει στον Ιβάν! Και επισήμως πλέον από ένα τηλεπτικό μέσο οι δύο… στρατηγικοί μας επενδυτές! Αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον το ζάπινγκ για ν’ απολαμβάνουμε τις… αντικειμενικές απόψεις των διακεκριμένων συναδέλφων!

Φιλαράκια!
Ισορροπία… τρόμου δηλαδή! Πως γινόταν στον ψυχρό πόλεμο με τα πυρηνικά; Ε, κάπως έτσι σε άλλη εκδοχή! Μέχρι κάποιος ν’ αναδειχθεί νικητής! Βέβαια μην παίρνετε όρκο πως σε όλη αυτή τη διαδρομή ότι ο Ιβάν και ο Βαγγέλης δεν μπορούν κάποια στιγμή να τα βρουν και να γίνουν… φιλαράκια!

Αγάπες!
Σας θυμίζω ότι πριν λίγο καιρό είχαμε σε εξέλιξη τη σφοδρή διαμάχη του Βαγγέλη με τον Αλαφούζο! Τότε που ο πρώτος έστελνε εισαγγελείς στο στούντιο να συλλάβουν τον Κυριάκο στη “Δίκη στον Σκάι”!!! Μετά ξαφνικά η κόντρα έλαβε τέλος και ξαναφούντωσε η αγάπη!

Τα καλύτερα
Τέτοια είναι η αγάπη πλέον, που στην κατάθεσή του για το “Korioolis” ο Αλαφούζος είπε τα καλύτερα για τον πρώην “εχθρό” του! Πριν άλλωστε προκύψει η αντιπαράθεση, ήταν φίλοι με μετοχές στο παλιό MEGA!!!

Προσοχή
Οπότε αγαπητοί στρατιώτες του Ιβάν και του Βαγγέλη, προσέξτε γιατί εκεί που είστε έτοιμοι να σφάξει ο ένας τον άλλον, ξαφνικά τα… τράστ μπορεί να ενωθούν όπως το γράφαμε τις προάλλες επικαλούμενοι τους στίχους του Νεγρεπόντη στον “Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο” και θα χετε πέσει σαν… “ήρωες κάτω από τα τάνκς”

ΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ

Μέχρι στιγμής, λοιπόν, η κατάσταση σ’ ο,τι αφορά τους ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων της χώρας, περιγράφεται ως εξής: Σαββίδης και Μαρινάκης σφάζονται σε όλα τα επίπεδα και με θέτρετρο… επιχειρήσεων το γήπεδο. Ο Αλαφούζος ακολουθεί τακτική… κατευνασμού με τον Βαγγέλη καθώς σταμάτησε ακόμη και τα… “τιτιβίσματα” στο τουίτερ. Πάνε οι καλές εποχές που πληκτρολογούσε νυχθημερόν στο κινητό. Πιο μάγκικα απ’ όλους ξηγιέται ο “Τίγρης” που αφού μάλωσε με τον Ιβάν, είναι εντελώς αποστασιοποιημένος από τους υπόλοιπους και βρίσκεται στις… σκαλωσιές του γηπέδου που φτιάχνει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οπως διαπιστώνετε, οι συσχετισμοί στο παρεάκι συνεχώς διαμορφώνονται!!!