Ο Αλέξης Αλεξανδρής φωτογράφισε την Ιερά Μονής Ρουσάνου Μετεώρων και κέρδισε την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό  Wiki Loves Monuments 2020

Μία φωτογραφία της Ιεράς Μονής Ρουσάνου Μετεώρων, έδωσε το πρώτο βραβείο στον Καρδιτσιώτη Αλέξη Αλεξανδρή, που συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας, Wiki Loves Monuments 2020.

Owiki loves monumentes είναι ετήσιος διεθνής φωτογραφικός διαγωνισμός, οργανωμένος σε όλο τον κόσμο από μέλη της κοινότητας wikipedia και οι συμμετέχοντες φωτογραφίζουν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να ζητήσει από το ευρύ κοινό, τους αναγνώστες και τους χρήστες της Wikipedia, φωτογράφους, χομπίστες κλπ, να τραβήξουν φωτογραφίες από μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και να τις ανεβάσουν στο Wikimedia Commons για χρήση στη Wikipedia.

Ο συμπολίτης Αλέξης Αλεξανδρής είχε την φαεινή ιδέα όπως αποδείχθηκε, να μεταβεί στα Μετέωρα και να φωτογραφίσει την Ιερά Μονή Ρουσάνου.

Ο Αλέξης Αλεξανδρής

Η φωτογραφία  η οποία είναι πραγματικά εκπληκτική κέρδισε τις εντυπώσεις της κριτικής επιτροπής και ο Αλέξης Αλεξανδρής, έλαβε το πρώτο βραβείο με χρηματικό έπαθλο.

Στον φετινό διαγωνισμό ανέβηκαν 1777 φωτογραφίες από 173 χρήστες για την Ελλάδα.

Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Αλέξης Αλεξανδρής δεν έκρυψε την ικανοποίηση του, για το πρώτο βραβείο που απέσπασε σε έναν τόσο δύσκολο και ανταγωνιστικό διαγωνισμό, όπως είπε.

Το πάθος του για τη φωτογραφία, φάνηκε στη λήψη που απαθανάτισε, στα Μετέωρα και την Ιερά Μονή Ρουσάνου.

Όπως μας επισήμανε ο κ. Αλεξανδρής, η συγκεκριμένη φωτογραφία θα συμμετάσχει και στον διεθνή διαγωνισμό και θα διαγωνιστεί με ακόμη 12.000 φωτογραφίες. «Το αποτέλεσμα από την λήψη που τράβηξα ήταν όντως εντυπωσιακό. Ευελπιστώ πως θα διακριθώ και στον διεθνή διαγωνισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Αλεξανδρής είναι ερασιτέχνης φωτογράφος, με καταγωγή από το Γεωργικό.

Η μεγάλη του αγάπη είναι η φωτογραφία και η παράδοση του τόπου μας. Η… λάμψη του φωτογραφικού τον έχει οδηγήσει να ταξιδέψει σε νέα μονοπάτια και να αφεθεί στη μαγεία της φύσης.

Κ.Φ.

Η φωτογραφία που κέρδισε το πρώτο βραβείο