Tην κατασκευή έξι κυκλικών κόμβων σε καθοριστικά σημεία του οδικού δικτύου του Νομού προωθούν η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται για έργα τα οποία θα συμβάλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Η σύνταξη των μελετών για την κατασκευή των κόμβων έχει ολοκληρωθεί ή βρίσκεται σε εξέλιξη από τις τεχνικές υπηρεσίες. Από τους κόμβους αυτούς οι τέσσερις αφορούν την ε.ο. Καρδίτσας- Λάρισας μέχρι το ύψος της Ιτέας και οι άλλες δύο τον επαρχιακό δρόμο Καρδίτσας- Μητρόπολη. Συγκεκριμένα προωθείται η κατασκευή τεσσάρων κόμβων στο δρόμο Καρδίτσας -Λάρισας στο ύψος της Ιτέας, του Ερμητσίου, της Ματαράγκας και της ΒΙΠΕ.

Η κατασκευή των τριών πρώτων κυκλικών κόμβων προωθείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ του τέταρτου από την Π.Ε Καρδίτσας.

Επίσης από την Περιφερειακή Ενότητα προγραμματίζεται το έργο κατασκευής κυκλικών κόμβων στο δρόμο Καρδίτσας- Μητρόπολης στο ύψος του Νοσοκομείου Καρδίτσας και του Γεωργικού. Πρόκειται για παρεμβάσεις οι οποίες σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρ- δίτσας κ. Κώστα Νούσιο είναι ιδιαιτέρως σημαντικές και θα συμβάλλουν στην ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών που σε καθημερινή βάση κινούνται στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Π.Ε Καρδίτσας συνεχίζουν τα οδικά έργα στην περιοχή.

Οι κυκλικοί κόμβοι θα αλλάξουν την εικόνα των δρόμων, βοηθώντας στην καλύτερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών. Πρόκειται για έργα ουσίας πομειώνουν την πιθανότητα ατυχημάτων» σημείωσε στον «Νέο Αγώνα» ο κ. Νούσιος.