Το «Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας για υγεία, ζωή και ελευθερία» συμμετέχει στην Πανελλήνια Ημέρα Δράσης για τη δημόσια υγεία την Τρίτη 28 Απριλίου στην πύλη του Νοσοκομείου και σε αιμοδοσία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μέσα στην κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού και τώρα που προχωράμε στη σταδιακή χαλάρωση των έκτακτων μέτρων , οι κίνδυνοι που προκύπτουν από τον ιό καθεαυτό δεν έχουν εκλείψει ,η κυβέρνηση ακόμη και τώρα αρνείται επίμονα να ενισχύσει ουσιαστικά το ΕΣΥ να ικανοποιήσει τα αιτήματα των γιατρών και των υγειονομικών, παρότι είχε τον χρόνο ,συνεχίζει την επομένη μέρα την κανονικότητα της , χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, χωρίς υγειονομικό εξοπλισμό, χωρίς νέες μονάδες εντατικής θεραπείας, χωρίς νέες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην υγεία αφήνονται απροστάτευτοι και άοπλοι. Απεναντίας η κυβέρνηση και η εργοδοσία επιδιώκουν να μονιμοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα αντιλαϊκά και κατασταλτικά μέτρα που πάρθηκαν . Οι ‘’αόρατοι ‘’ άνθρωποι που τώρα υποκριτικά τους αναγνωρίζεται ο ρόλος τους από τους κυβερνώντες και την εργοδοσία, που χωρίς αυτούς δεν στέκεται όρθια η κοινωνία πρέπει να απαντήσουν με εργατική περηφάνια με επίγνωση ότι είναι απαραίτητοι, να βγουν στο προσκήνιο με τους αγώνες τους να απορρίψουν την κοινωνική συμμαχία και την υπεύθυνη στάση σιωπής του αστικοποιημένου συνδικαλισμού και των αστικών κομμάτων.
Δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού . Δενόμαστε σφιχτά με δεσμούς αλληλεγγύης. Απέναντι στα ιδεολογήματα της «ατομικής ευθύνης» που σπέρνει η κυβέρνηση για να αποποιηθεί τις ευθύνες της, για θωράκιση της δημόσιας υγείας, ενισχύουμε τη συλλογική δράση! Δημιουργούμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και κοινής δράσης για όλους μας, κόντρα στην αντιμετώπισή μας σαν αριθμών σε στατιστικούς πίνακες. Το δικαίωμα στην υγεία δε θα μας το διασφαλίσει καμία επιχειρηματική δωρεά (αλήθεια τι δωρίζουν τα κλεμμένα από τον ιδρώτα και τα δικαιώματα μας…;;;) και καμία απαγόρευση, αλλά ο αγώνας για την άμεση επιβολή μέτρων ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας (προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, άνοιγμα νέων ΜΕΘ και επίταξη των ιδιωτικών, μέσα ατομικής προστασίας στους υγειονομικούς και σε κάθε πολίτη κτλ) και η αλληλεγγύη σε όποιον έχει ανάγκη.
Σε αυτή την κατεύθυνση, το Δίκτυο την ίδια ημέρα και ώρα διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο νοσοκομείο Καρδίτσας .
Όταν ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με τους κινδύνους της πανδημίας, δεν είναι ώρα απλά να «μείνουμε σπίτι».
Την ΤΡΙΤΗ 28/4 11πμ . δίνουμε αίμα βοηθώντας να σωθούν ζωές!
Καλούμε τις συλλογικότητες και τα σωματεία της πόλης τον λαό να συμμετέχουν στις δράσεις δηλώνοντας πως η αλληλεγγύη και η κοινωνική δράση είναι ενεργές!
Στις 28 Απρίλη η φωνή μας θα ακουστεί ακόμα μία φορά. Ακόμα πιο δυνατά!
Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο τον λαό!
Η υγεία είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα!