Οι τεχνικές παρεμβάσεις που θα γίνουν στις υποδομές των Δήμων Καρδίτσας, Αργιθέας και Μουζακίου, που επλήγησαν από το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες, εξειδικεύτηκαν με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Υποδομών από την Καρδίτσα, που βρέθηκε το περασμένο Σάββατο, οι εργασίες θα ξεκινήσουν το επόμενο δίμηνο. Όσον αφορά τους Δήμους Παλαμά, Σοφάδων και Λίμνης Πλαστήρα, τα έργα οριστικής αποκατάστασης, θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το έργο αποκατάστασης για τους Δήμους Καρδίτσας, Αργιθέας και Μουζακίου, ύψους 150 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει εργασίες επί οδοστρωμάτων, γεφυρών, πρανών και εκτέλεσης συνοδών έργων σήμανσης, προστασίας και ασφάλειας, απορροής όμβριων.

Ειδικότερα τα υποέργα, που πρόκειται να δημοπρατηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα είναι τα ακόλουθα: Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων – ποταμών, με διευθέτηση της κοίτης όπου αυτή έχει διαβρωθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις περιοχές που θα ανακατασκευαστούν οι 4 γέφυρες, μήκους περίπου 1 χλμ.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα