ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Σ’ ένα μήνα θα συμπληρώσουμε έναν χρόνο από τότε που στη ζωή μας μπήκε ο κορωνοϊός! Ενας χρόνος μέσα στον οποίο έχει αναποδογυρίσει η καθημερινότητά και η ζωή μας ολόκληρη σε τέτοιο σημείο που ασφαλώς κανένας δεν φανταζονταν ότι θα συμβεί! Να, όμως που συμβαίνει!

Το σημαντικότερο που αναδείχθηκε σ’ αυτό το διάστημα είναι ότι τεκμηριώθηκε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο το συμπέρασμα ότι ΚΑΙ η δημόσια υγεία αντιμετωπίζεται απ’ αυτούς που διαφεντεύουν τη ζωή μας ως εμπόρευμα! Ιδιαίτερα στον λεγόμενο… οργανωμένο και ανεπτυγμένο κόσμο!

Σ’ αυτόν τον κόσμο που έκλεβαν, όπως θα θυμάστε, μέχρι τους αναπνευστήρες και τις μάσκες από τα αεροδρόμια! Σ’ αυτόν τον κόσμο που στις μέρες μας γίνεται του… εμβολίου το κάγκελο! Σ’ αυτόν τον κόσμο που ξοδεύονται δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, αλλα για την υγεία του κόσμου ισχύει ο έχων σώζεται, ο μη εχων πηγαίνει μονος (στην κυριολεξία) και άκλαυτος!!!

Και μάλιστα με τα έξοδα της κηδείας πλέον επιβαρυμένα με 150% αύξηση όπως ανήγγειλε η αρχιεπισκοπή Αθηνών, διοτι το… μαγαζί λόγω συνεχιζόμενων περιοριστικών μέτρων είχε τρομακτικές απώλειες εσόδων!

Όπως πήγαν άκλαυτοι εκατομμύρια άνθρωποι όχι μόνο απο τις επιπλοκές του – επικίνδυνου πράγματι – ιού αλλά κυρίως από την έλλειψη σοβαρής περίθαλψης και ιατρικής φροντίδας στα δημόσια νοσοκομεία! Αν διαβάσουμε έγκυρα ρεπορτάζ στον διεθνή τύπο, θα δούμε ότι  χάθηκαν ζωές επειδή δεν υπήρξε πρόσβαση σε επαρκώς εξοπλισμένες νοσοκομειακές μονάδες!

Για να τα διαβάσουμε βέβαια αυτά, θα πρέπει να ψάξουμε ενδελεχώς. Διότι ιδιαίτερα στον τόπο μας ο τομέας “σοβαρή ενημέρωση” έχει περάσει προ πολλού σε άλλο… “μουντ”!
Αν περιμένεις να ενημερωθείς ή ν’ ακούσεις κριτική επί του τρόπου διαχείρισης της πανδημίας στην κεντρική ελληνική δημοσιογραφική σκηνή, ζήτω που κάηκες!

Θα σου πουν ότι για όλα τα δεινά που συμβαίνουν, για την εξάπλωση της πανδημίας, τον κοινωνικό και οικονομικό καταποντισμό, ευθύνεσαι… εσύ!!! Εσύ που δεν είσαι υπάκουος πολίτης και δεν ακούς τους ειδικούς!

Αυτούς τους ειδικούς που με επιστημονική τεκμηρίωση σου λένε το Μάρτιο οτι η μάσκα είναι επικίνδυνη, το Σεπτέμβριο ότι είναι απαραίτητη, το Δεκέμβριο ότι πρέπει να είναι υφασμάτινη και το Φεβρουάριο χειρουργική!!!

Αυτούς που σου λένε ότι στα σαρδελοποιημένα ΜΜΜ δεν κολλάει, αυτούς που εφηύραν καινούργια μαθηματικά με το μέσο όρο σχολικών αιθουσών και μαθητών και ιατρικές επαναστατικές προσεγγίσεις ότι όσο λιγότερες ΜΕΘ έχουμε, τόσο καλύτερα είναι!!!

Βαστάτε γερά, γιατί έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας…