Αψηφώντας τη βροχή και το κρύο και αφού εκαναν πρώτα μία θεαματική εμφάνιση από την κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, δεκάδες τρακτέρ από την περιοχή του Τυρνάβου έστησαν μπλόκο πριν από λίγη ώρα στη νότια  είσοδο της πόληςστο ύψος του παλιού εργοστασίου μαρμάρων Κουτόβα κοντά στο συνεταιριστικό Οινοποιείο, κλείνοντας και την ΕΟ Λάρισας- Ελασσόνας- Κοζάνης .

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Α.Σ. Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής, ήρθε η ώρα του αγώνα για τους αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου για να ανατρεψουν μία σειρά πό αντιαγροτικές πολιτικές που έχουν ως αποτελεσμα το σταδιακό αφανισμό τους. Πέρα από τις εξευτελιστικές τιμές, τον ΕΛΓΑ και ο αυξημενο κόστος παραγωγής , εκείνο που ξεσήκωσε τους αγρότες του Τυρνάβου για να στήσουν ενα δυναμικό μπλόκο φέτος ήταν η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιαδη να μην αναγνωρίζεται ως τσίπουρο αυτό των αμβυκούχων αμπελουργών, αλλά ως απόσταγμα.

Πριν από λίγο έκλεισαν και το δρόμο προς Ελασσόνα- Κοζάνη με κεντρικό σύνθημα ΟΧΙ στο ξεκλήρισμα της αμπελοκαλλιέργειας:

Έστησαν

Έστησαν

Έστησαν

Έστησαν

Έστησαν

Έστησαν

Έστησαν