Στον πιο άνυδρο Ιανουάριο της τελευταίας εξαετίας εξελίσσεται ο φετινός για την Καρδίτσα.
Ο πρώτος μήνας του χρόνου, παραδοσιακά είναι ένας από τους μήνες στους οποίους καταγράφονται σημαντικά ύψη Υετού, δηλαδή πτώσης προϊόντων του ύδατος (βροχή, χιόνι, χιονόνερο, χαλάζι) στο έδαφος της Καρδίτσας.
Γεγονός που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί φέτος, αφού οι βροχές είναι ανύπαρκτες, ενώ παρά το τσουχτερό κρύο οι χιονοπτώσεις περιορίστηκαν στον ορεινό όγκο του Νομού.
Ούτε βαρυχειμωνιά, λοιπόν, αλλά ούτε και βροχές. Μέχρι χθες στην Καρδίτσα είχαν πέσει τον Ιανουάριο μόλις 7 χιλιοστά προϊόντων ύδατος, με τη θερμοκρασία να καταγράφει χαμηλότερα επίπεδα στους -6,3 βαθμούς Κελσίου και μέγιστα στους 13,1.
Τα προηγούμενα χρόνια
Αντιθέτως πέρυσι είχαν καταγραφεί 103 χιλιοστά τον Ιανουάριο, με τη μικρότερη  θερμοκρασία να κινείται στους -1,3 βαθμούς Κελσίου και τη μέγιστη στους 7,3 βαθμούς. Μάλιστα τα καιρικά φαινόμενα «Τηλέμαχος» και «Υπατία» είχαν φέρει διαδοχικά σημαντικές
χιονοπτώσεις και στα πεδινά, με τους Καρδιτσιώτες να σηκώνουν μανίκια και να πιάνουν τα φτυάρια…

Πλημμυρικά φαινόμενα, δίχως χιονοπτώσεις είχαμε τον Ιανουάριο του 2018 με το πέρασμα του καιρικού φαινομένου «Θησέας», εξαιτίας του οποίου μάλιστα χρειάστηκε να εκκενωθεί ο οικισμός των Ρομά στη Μαύρικα. Συνολικά τον αντίστοιχο μήνα του 2018 καταγράφηκαν  102,2 χιλιοστά προϊόντων ύδατος στο έδαφος της Καρδίτσας.
Το 2017 σημάδεψε τους Καρδιτσιώτες Ο Ιανουάριος του 2017 έχει χαραχτεί στις μνήμες των Καρδιτσιωτών. Οι χιονιάδες με τις ονομασίες «Αριάδνη» και «Βίκτωρ», δεν έντυσαν απλώς στα λευκά την Καρδίτσα, αλλά το ιστορικό χιόνι δημιούργησε πολικά σκηνικά και πολλά προβλήματα στους Καρδιτσιώτες. Η θερμοκρασία είχε κατρακυλήσει στους -17, ενώ ο  συνολικός μηνιαίος Υετός έφτασε στα 116,4 χιλιοστά.
Χιονοπτώσεις και προβλήματα καταγράφηκαν και τον Ιανουάριο του 2016, ενώ ο μηνιαίος Υετός ανήλθε στα 72,2 χιλιοστά, ενώ στα 45 χιλιοστά ήταν το 2015.