Σε δυναμική κινητοποίηση και ολιγόωρο αποκλεισμό του ενός ρεύματος του Ε65 προχώρησαν το μεσημέρι Καρδιτσιώτες αγρότες. Με αιφνιδιαστικό ελιγμό, προσπερνώντας τα οχήματα τις αστυνομίας, τέσσερα τρακτέρ «πάτησαν» στον αυτοκινητόδρομο, ενώ τα υπόλοιπα ανακόπηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Στη συνέχεια οι αγρότες ανεβήκαν με τα πόδια.


Τελικά όπως συνέβη και τον προηγούμενο μήνα, τα τρακτέρ παρατάχθηκαν εκατέρωθεν του παράδρομου που συνδέει τον κυκλικό κόμβο (στο ύψος της γέφυρας) με τον Παλαμά, στήνοντας αγροτικό μπλόκο.
Η σημερινή κινητοποίηση των αγροτών ήταν περιπετειώδης, ενώ το σκηνικό δεν άλλαξε σε σχέση με την κινητοποίηση του περασμένου Δεκεμβρίου.
Πιστοί στο ραντεβού τους οι αγρότες, παρά την πρωινή βροχή, με περίπου 120 τρακτέρ (σύμφωνα με τους διοργανωτές) κατέφθασαν στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο του Ε65 όπου για ακόμη μια φορά ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις, κλούβες και ΜΑΤ που έκλειναν κάθε πρόσβαση.
Τα τρακτέρ που κατέφθασαν από την περιοχή του Παλαμά απέφυγαν τα οχήματα της αστυνομίας που είχαν κλείσει τον παράδρομο και την είσοδο στον κυκλικό κόμβο. Αιφνιδιαστικά και με ελιγμό, τέσσερα από αυτά κατάφεραν να ανέβουν στον Ε65, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις αντέδρασαν αποκλείοντας το δρόμο στα υπόλοιπα.
Στη συνέχεια οι αγρότες ανέβηκαν με τα πόδια στον αυτοκινητόδρομο όπου και απέκλεισαν το ρεύμα κυκλοφορίας προς Τρίκαλα.

Προς στιγμήν προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους περιμετρικά του κόμβου, το οποίο αντιμετωπίστηκε με τροχονομικές ρυθμίσεις που ξεμπλόκαραν την κυκλοφορία.
Οι αγρότες μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν στον Ε65, κατέβηκαν από τον αυτοκινητόδρομο και τελικά έστησαν μπλόκο στον παράδρομο, παρατάσσοντας τα τρακτέρ εκατέρωθεν του δρόμου.

«Αυταρχισμός της κυβέρνησης»
Σε δηλώσεις του έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας τόνισε ότι οι αγρότες υλοποίησαν τις αποφάσεις που λήφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες συλλογικά, μέσω των συνελεύσεων των Αγροτικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας. Σημείωσε ότι για ακόμη μια φορά ήρθαν αντιμέτωποι με τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που στέλνει αστυνομικές δυνάμεις αντί να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των αγροτών.
«Ζωή χωρίς ελπίδα δεν υπάρχει»
Επίσης κάλεσε τους αγρότες να ενισχύσουν το μπλόκο. «Ζωή χωρίς ελπίδα δεν υπάρχει. Το βάρος που σηκώνουμε είναι μεγαλύτερο απ’ ότι αντέχουμε. Όσο μεγάλα είναι τα προβλήματα αντίστοιχη πρέπει να είναι η συμμετοχή μας» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κορυφωθούν την 1η Φλεβάρη στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στην «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη, στις 12.00 το μεσημέρι.