Ακροάσεις για όσους θέλουν να γίνουν μέλη της Μικτής και Παιδικής Χορωδίας Καρδίτσας, θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο από 7-9 το βράδυ.

Οι ακροάσεις για εγγραφές στη Μικτή και Παιδική Χορωδία Kαρδίτσας του Νίκου Ευθυμιάδη, γίνονται εν όψει των υποχρεώσεων σε Ελλάδα (ΖΑΚΥΝΘΟ) και εξωτερικό (ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΒΙΕΝΝΗ).

Από το 1948 μέχρι σήμερα η χορωδιακή παράδοση της πόλης διατηρείται σε αξιόλογα επίπεδα, ταυτίζοντας την πνευματική ανάπτυξη της πόλης διαμέσου μιας συνεχούς καλλιέργειας της χορωδιακής μουσικής.

Είναι γνωστό ότι η διδασκαλία του τραγουδιού είναι μία επίπονη και δύσκολη εκπαιδευτική διαδικασία γιατί απαιτείται η συνέργεια του δάσκαλου, του παιδαγωγού και του καλλιτέχνη. Επειδή δε η καλλιέργεια της ανθρώπινης φωνής είναι μια σύνθετη, επιστημονική διαδικασία απαιτείται εξειδικευμένη γνώση και ως προς την παραγωγή του ήχου και της φωνής.

Τα μαθήματα στους χορωδούς περιλαμβάνουν την εξής ύλη: ορθοφωνία(εκφορά φωνηέντων και συμφώνων), φωνητική εκγύμναση, διαφραγματική αναπνοή, ασκήσεις τονικής σταθερότητας, διόρθωση φάλτσων κλπ.

Στη Παιδική Χορωδία μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά (αγόρια και κορίτσια) από 6 έως 12 ετών. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εξασκήσουν τη φωνή τους και να θέσουν τις βάσεις για την γνωριμία τους με το σημαντικότερο μουσικό όργανο, την ανθρώπινη φωνή.

Το εξειδικευμένο προσωπικό του Ωδείου εφαρμόζει σύγχρονα μουσικό-παιδαγωγικά συστήματα και προγράμματα με στόχο και γνώμονα την καλλιέργεια της φωνής του παιδιού.

Σε αυτή την ηλικία τίθενται οι βάσεις για την μελλοντική φωνητική εξέλιξη του παιδιού.

Στη Μικτή Χορωδία μπορούν να λάβουν μέρος όσοι είναι από 14 χρονών και πάνω, που ενδιαφέρονται για την καλλιέργεια της φωνής τους, να τραγουδούν χορωδιακά-ομαδικά, την ερμηνεία αξιόλογων έργων Ελληνικής και ξένης μουσικής και να πραγματοποιούν συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας.

Τα μαθήματα της Μικτής Χορωδίας θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη βράδυ ενώ της παιδικής χορωδίας κάθε Σάββατο.

Οι ακροάσεις για τις εγγραφές θα γίνουν στο Ωδείο, σήμερα και αύριο από 7-9 το βράδυ, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται

  • καθημερινά στη Γραμματεία του Ωδείου,

Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας Τ.Κ. 43100 Καρδίτσα,

Τηλ: 24410 – 75440, 24410 – 42896

Εmail: nke@otenet.gr