Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το πρωί (10/7) έξω από το δικαστικό μέγαρο Καρδίτσας για να εκφράσει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους τέσσερις διωκώμενους – μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης που παραπέμπονται σε δίκη, μετά από καταγγελίες αστυνομικών και του πρώην Δημάρχου Φώτη Αλεξάκου στις διαδηλώσεις που έγιναν τον περασμένο Αύγουστο κατα τη διαρκεια συνεδριασης της επιτροπής δημοπρασιών του Δήμου…

Θυμίζουμε ότι, σε ανοιχτές από το νόμο και τους κανονισμούς του Δήμου συνεδριάσεις, απαγορεύτηκε η είσοδος του κόσμου αλλά και το δικαίωμα έκφρασης για την παραχώρηση δημόσιας δασικής γης σε ιδιωτική εταιρία που σχετίζεται με την κατασκευή μεγάλου αιολικού πάρκου στα Αγραφα…

Επίσης θυμίζουμε ότι η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής που θα ενέκρινε τα πρακτικά της επιτροπής δημοπρασιών, εκκρεμεί αφού δεν ολοκληρώθηκε τότε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Τελικά το δικαστήριο δεν δίκασε την υπόθεση, διότι δήλωσε αναρμόδιο, γεγονός που σημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι θα ξανακληθούν απο αρμόδιο δικαστήριο σε άγνωστη όμως ημερομηνία.

Από το πρωί πολύς κόσμος έδωσε το παρών καταδικάζοντας μ’ αυτό τον τρόπο τη βιομηχανία διώξεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια ώρα που παραπέμπονταν για δίκη τα τέσσερα μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Καρδίτσας, εταιρία που σχεδιάζει εγκατάσταση αιολικών στην Τήνο κατέθεσε μαζικές αγωγές κατα΄ 80 κατοίκους του νησιού!!!

Αποδοκιμάστηκε έντονα ο πρώην δήμαρχος κατα την προσέλευσή του να καταθέσει στο δικαστήριο. Στο τέλος της παρέμβασης ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Καρδίτσας.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι πέριξ του μεγάρου δικαστηρίων αλλά και σε απόσταση απ αυτό ήταν παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η Ανοιχτή Συνέλευση εξέδωσε δελτίο τύπου για τη σημερινή παρέμβαση στα δικαστήρια τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«To δικαστήριο έκρινε εαυτόν αναρμόδιο και διαβίβασε την δικογραφία στο αρμόδιο δικαστήριο .Οι κατηγορούμενοι θα κληθούν πάλι στο αρμόδιο δικαστήριο (πότε δεν γνωρίζουμε).
Μαζική ήταν η παρουσία του κόσμου της αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια από τις πρωινές ώρες και στη συνεχεία με πορεία στην πόλη.
Ο αγώνας συνεχίζεται τα Άγραφα θα παραμείνουν Ελεύθερα και Απάτητα
ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ .
Συνεχίζουμε τον δρόμο του αγώνα δυναμικά και μαχητικά στη πόλη και στο βουνό .
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
Venceremos!!!!»