Όμόφωνα «όχι είπε πριν λίγη ώρα  το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά,  στο αίτημα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την παραχώρηση δημοτικής έκτασης 35 στρεμμάτων έξω από την τοπική κοινότητα Βλοχού για την δημιουργία δομής προσωρινής φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών που αιτούνται άσυλο.

Η συνεδρίαση ήταν σύντομη και πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, δίχως την παρουσία δημοτών. Έξω από το χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου, βρέθηκαν κάτοικοι του χωριού και δημότες του Παλαμά οι οποίοι εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο δημιουργίας δομής.

Πλέον η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με μια σειρά επιχειρημάτων που καταδεικνύουν την ακαταλληλότητα του χώρου, θα αποσταλούν ως απάντηση στο Υπουργείο.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης από το Δήμαρχο Παλαμά κ. Γιώργο Σακελλαρίου, το έγγραφο απεστάλη από το υπουργείο δεν ορίζει κάποια καταληκτική ημερομηνία απάντησης, ωστόσο η Δημοτική Αρχή θεώρησε πως ο Δήμος έπρεπε άμεσα να δείξει τα αντανακλαστικά του και να δώσει απάντηση.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα