ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Συμπληρώνουμε σήμερα, μία εβδομάδα από την καταστροφή! Οι πληγές όχι μόνο παραμένουν ορθάνοιχτες, αλλά θα μας πάρει μήνες ίσως και περισσότερο να επανέλθει η Καρδίτσα στους ρυθμούς που είχε πριν το βράδυ της Παρασκευής 18ης Σεπτεμβρίου.

Όπως το αντιλαμβάνονται ήδη οι συμπολίτες (το έχουμε ζήσει άπειρες φορές αυτό), οι προβολείς της δημοσιότητας στα κεντρικά δίκτυα “ενημέρωσης”, έχουν ήδη στρέψει αλλού το ενδιαφέρον τους! Αλλωστε η ζωή και το… big brother δεν σταματάνε, συνεχίζονται!

Τα… δακρύβρεχτα ρεπορτάζ (χωρίς βεβαίως πολλά πολλά για τις ευθύνες των αγαπημένων τους!) σε κανάλια, εφημερίδες και site, ήδη έχουν σταματήσει, και σε κανα δυο ημέρες δεν θα υπάρχει η παραμικρή αναφορά!

Ο,τι συνέβη με το Μάτι, με τη Μάνδρα, με την Εύβοια, αλλά και πλήθος άλλων περιπτώσεων σ’ αυτή την ταλαίπωρη χώρα! Ακόμη, να φανταστείτε, εκεί στο Μάτι και στη Μάνδρα περιμένουν… αποζημιώσεις!

Άρα, όπως αντιλαμβάνεστε αγαπητοί μου συμπολίτες, είμαστε ΜΟΝΟΙ μας! Κι όπως έγραψε στο κεντρικό πρωτοσέλιδο άρθρο του χθες ο “ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ” δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξεχαστεί αυτή η τραγωδία!

Δεν πρέπει ν’ αφήσουμε να ξεχαστεί η Καρδίτσα! Κι αυτό πέφτει στις πλάτες μας. Οχι μόνο στις δημοσιογραφικές αναφορές (ντρέπομαι για κάποιους του χώρου που δεν έχουν καταθέσει ουτε μία άποψη για όλη αυτή τη βιβλική καταστροφή και τα βαλαν μόνο με τον… “Ιανό”) αλλά κυρίως στη συλλογική αντίδραση του κόσμου!

Σε τέτοιες καταστάσεις επιχειρείται το γνωστό “διαίρει και βασίλευε”. Διασπούν τον κόσμο σε πανικόβλητες ασήμαντες μονάδες, στο “ο σώζων εαυτόν σωθήτω” ώστε να ξεμπερδεύουν από μαζική διεκδίκηση την οποία δεν μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν!

Κι αν ξεμπερδέψουν, μόλις κοπάσουν τα έντονα συναισθήματα οργης και αγνάκτησης, θα ξαναβγουν… τσάρκα για να ζητούν ψήφους διατήρησης των πλουσιοπάροχα αμειβόμενων θέσεών τους. Θα ξανα τάξουν κατα… μονάδα, θα κάνουν οτι έκαναν πάντα! Εμπόριο ελπίδας!!!

Κι είναι καλοί και… πετυχημένοι “έμποροι ελπίδας” γιατί απλούστατα γνωρίζουν ότι ο κόσμος διασπάται και περιχαρακώνεται πολύ εύκολα φοβισμένος στη γωνίτσα του!

Μόνο που αυτή τη φορά η γωνίτσα του είναι πλημμυρισμένη με βούρκο! Μόνο που αυτή τη φορά το σπίτι του που ήταν ο ιερός χώρος του, παραβιάστηκε και έγινε ρημαδιό. Κι ακόμη κι αν τον καθαρίσει (που το κάνει ήδη ηρωϊκά), θα μείνει η μούχλα και η μυρωδιά που δεν θα μας αφήνουν να ξεχάσουμε τι συνέβη σε μια πρωτεύουσα Νομού!

Διότι αν ξεχάσουμε αγαπητοί μου, τότε δεν θα μας ξεπλένουν ούτε τα γάργαρα νερά των βουνών μας που ετοιμάζονται να τα ξεκοιλιάσουν για την “πράσινη ανάπτυξη”. Τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας…