Ο “ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ” ήταν το μοναδικό μέσο και μία απο τις ελάχιστες φωνές της πόλεως, που απο την πρώτη στιγμή κατέθεσε τεκμηριωμένη άποψη σχετικά με το πως θα διοικηθεί η Αναγέννηση απο το θρυλικό (πλέον) Γερμανικό fund που διαχειρίστηκε τις τύχες της κατά την περσινή περίοδο…

Ο Γερμανός Κλάους Μίλερ και οι συνεργάτες του ως γνωστόν διοίκησαν την Αναγέννηση μετά απο πέντε χρόνια θητείας του Βασίλη Μπούρμπου και του Γιώργου Πέτρου στις θέσεις του προέδρου και αντιπροέδρου και μετά τη θητεία του Σαμαλικούδη στη θέση του προέδρου του ΑΣ στην περίοδο της Δ’ Εθνικής…

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά και θα μείνουν στο βιβλίο της ιστορίας. Τον περασμένο Μάρτιο η ομάδα αφέθηκε στο έλεος του θεού και μηδενίστηκε στις επιτροπές! Παρά την προσπάθεια που έκανε ο Μπούρμπος στη συνέχεια, ήλθε εκείνο το οδυνηρό (και πολύ περίεργο) 0-1 με τον Αρη για να πιστοποιηθεί ο υποβιβασμός που επήλθε όχι αγωνιστικά αλλά εξωαγωνιστικά.

Η συνέχεια είναι γνωστή με τον τραγικό σχεδιασμό της φετινής αγωνιστικής περιόδου από τον περασμένο Ιούλιο σε δυο συνελεύσεις – παρωδία και ο σύλλογος διανύει τη χειρότερη χρονιά της ιστορίας του κινδυνεύοντας άμεσα να καταποντιστεί στα τοπικά πρωταθλήματα κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά από τη θέσπιση των εθνικών κατηγοριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο!!!

ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΗΣ ΑΝΟΧΗ
Παρότι, λοιπόν, προειδοποιούσαμε με όλους τους τόνους πριν καλά καλά ξεκινήσει η… τρομερή και φοβερή θητεία των “επενδυτών”, δεν ακούστηκε “κίχ” απο εκείνους που είχαν ΧΡΕΟΣ να μιλήσουν…
Ούτε η θεσμική Αναγέννηση έβγαλε μιλιά (ούτε μία ανακοίνωση!!!), ούτε κανένας άλλος φορέας του συλλόγου, ούτε φυσικά οι επίσημες αρχές της περιοχής που είχαν και ενδιαφέρουσες συναντήσεις με τους “επενδυτές” που τους υπόσχονταν ότι θα φτιάξουν και εστιατόρια στο Στάδιο!!!
Μονο κάποιοι φίλαθλοι ακούγονταν, αλλά μεμονωμένα μ’ αποτέλεσμα οι φωνές τους να χάνονται και μάλιστα να γίνονται και στόχος γιατί… στεναχωρούσαν τους “επενδυτές!!!
Kάποιοι δε της περιοχής συνεργάστηκαν αρμονικότατα με τους επιτελείς του Μίλερ και μάλιστα είχαμε και δηλώσεις ποδοσφαιριστών του συλλόγου ότι “κάτι καλό γεννιέται για την Αναγέννηση”…

“ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ” ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ!!!
Οπως αναμενόταν έφυγαν νύχτα, συκοφαντώντας μάλιστα κατα άθλιο τρόπο και την προηγούμενη διοίκηση Καρδιτσιωτών και ιδιαίτερα τον Βασίλη Μπούρμπο ότι δεν τους… έδινε τις μετοχές!!!
Ο τελευταίος δημοσιοποίησε με προσωπική του μακροσκελή ανακοίνωση όλα τα στοιχεία που αφορούσαν στην συμφωνία.
Αλλά και να μην το έκανε οι απαντήσεις έρχονται απο τα γεγονότα.

Το… fund ως γνωστόν έφυγε (όπως το αναμέναμε εμείς) νύχτα! Και πριν καλά καλά… στεναχωρηθεί για την αποτυχία της “επένδυσης” στην Αναγέννηση, ανέλαβε άλλη ομάδα!!!
Βάλθηκε, βλέπετε, να σώσει το ποδόσφαιρο! Ποια ομάδα;
Τον ΑΟ Χαλκίδας. Που ούτε μετοχές έχει, ούτε μέλη, ούτε ΙΚΑ, ούτε Εφορία διότι ανήκει στη Γ’ Εθνική.
Τα αποτελέσματα;
Τα βιώνουν ήδη οι… δύστυχοι Χαλκιδαίοι όπου κι αυτοί όμως επέδειξαν μια παροιμιώδη ανοχή. Είδαν τον Μίλερ μόνο απο… φωτογραφία! Εμείς τουλάχιστον είχαμε την… τιμή να τον δούμε δυο τρείς φορές στο Σταδιο. Αυτοί οι καημένοι, όχι!!!
Τελικά ο Γερμανός αποχώρησε!!!

Ιδού το χαρακτηριστικό απόσπασμα ρεπορτάζ της εφημερίδας “ΓΝΩΜΗ” της Χαλκίδας:
«Ενα βήμα πριν από τον γκρεμό βρίσκεται η ομάδα του ΑΟ Χαλκίς και ζητείται ένα θαύμα μέχρι τα Χριστούγεννα, για να βρεθεί βιώσιμη και σταθερή λύση.
Διαφορετικά, οι παίκτες θα μείνουν ελεύθεροι (σ.σ. θα πάρουν τα δελτία-δεσμεύτηκε η Γ.Σ. στο να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση) και η ομάδα θα υποβιβαστεί, αφού δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται.
Στη γενική συνέλευση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής (7 Δεκεμβρίου) επικράτησε ένταση (σ.σ. όχι περισσότερη από προηγούμενες φορές) και μετά από δύο ώρες το προεδρείο αποφάσισε να μην κάνει δεκτή την παραίτηση των μελών της νυν διοίκησης (Κακαβάς, Μπλέτσας, Σιγανός, Καραμάνος, Μήλιος ο “αθόρυβος”).
Αυτοί έχουν απομείνει, αφού η γερμανική πλευρά του προέδρου Κλάους Μίλερ έχει αποχωρήσει.
Ο λόγος που αποχώρησε είναι ότι η χαλκιδέικη πλευρά λόγω ασυνέπειας ή λόγω αδυναμίας δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας των δύο πλευρών.
Τα πάγια μηνιαία έξοδα της ομάδας ανέρχονται στο ποσό των 16.000 ευρώ…
Ο Γερμανός προτίμησε τον Ρήνο ποταμό από τα τρελά νερά της όμορφης Χαλκίδας και …μ’ αυτά και μ’ αυτά, οι παίκτες που έχουν μείνει να παλεύουν μόνοι τους (τους χρωστάνε 2,5 μισθούς), δεν έχουν να πληρώσουν τα ενοίκια, αλλά και να μετακινηθούν…»

Αυτά και άλλα πολλά λέει το ρεπορτάζ της συναδέλφου. Το αφιερώνουμε στους… “οραματιστές” και σ’ αυτούς που είχαν πιει το αμίλητο νερό όταν η Αναγέννηση οδηγούνταν στην καταστροφή…

Θ.Κ.