Σημαντική εξέλιξη για το θέμα της ακύρωσης εγκατάστασης των δύο αιολικών πάρκων στα Άγραφα στη Νιάλα ( θέση Γραμμένη -Τούρλα – Καρνώπι) και στον Αγ.Νικόλαο (Μίχος-Βοιδολίβαδο -Απελίνα) αποτελεί η Αρνητική Γνωμοδότηση του τμήματος προστατευόμενων περιοχών της Διεύθυνσης Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε).
Μετά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις, στην δημόσια διαβούλευση για τις Μ.Π.Ε των έργων, περισσότερων από 750 πολιτών και φορέων καθώς και του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Αγράφων και του Δασαρχείου Καρδίτσας, έρχεται τώρα κι αυτή της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΥΠΕΝ να προσθέσει ένα σημαντικό βήμα για την ακύρωση των έργων και την διαφύλαξη της ακεραιότητας της περιοχής.

«Όταν το 2018 και αφού είχαν βγει οι τελευταίες άδειες (εγκατάστασης) των δύο έργων, ξεκινήσαμε τον ύστατο αγώνα για την ακύρωσή τους, ορισμένοι έλεγαν ότι άδικα παιδευόμαστε και τα έργα θα γίνουν. Όμως εμείς απαντάμε ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε» τονίζει ο κ. Χρήστος Φασούλς εκπρόσωπος του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων.