ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Να προσθέσουμε κάτι σε όλα αυτά τα… σεντόνια που γράφτηκαν το τελευταίο διήμερο για το πραξικόπημα των “12” στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν έχει νόημα. Έχουν αναλυθεί όλες οι πτυχές, έχουν κατατεθεί (μέσα και σε μπόλικες ανοησίες!) σημαντικές και πολύ εύστοχες απόψεις ντόπιων και ξένων σχολιαστών, οπότε δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο…

Οι “ΣΠΟΝΤΕΣ”, βεβαίως, έπεσαν μέσα την ωρα που η κεντρική αθλητική δημοσιογραφική σκηνή της χώρας ήταν σε άλλη διάσταση και πουλούσε… πανικό και καταστροφή!!!  Γράφαμε επι λέξει πριν τις εξελίξεις: “Κι επειδή η στήλη έχει “φετίχ” να προβλέπει, σας ενημερώνει ότι καμία κλειστή λίγκα δεν θα προχωρήσει. Θα πάρουν κι άλλα λεφτά οι μεγάλοι από την ΟΥΕΦΑ και θα κάνουν πίσω…”

Πριν καλά καλά ξημερώσει, όντως, η “συνομοταξία” άρχισε να σκορπάει και ν’ αναδιπλώνεται! Με προεξάχοντες τους Αγγλικούς συλλόγους. Είμαστε μάντες; Είμαστε τρομεροί και φοβεροί ρεπόρτερ; Τιποτα απ’ όλα αυτά φυσικά. Από τους κοινούς θνητούς είμαστε, που προσεγγίζουν, όμως, τα δρώμενα χρησιμοποιώντας την κοινή λογική χωρίς ταραταζούμ και θολούρα!

Πάμε τώρα να δούμε τι σημαίνει αυτή η υποχώρηση των “χλιδάτων” που, όπως λένε, πήγαν να δημιουργήσουν κλειστή λίγκα γιατί δεν έβγαιναν (οι καημένοι!) οικονομικά!!! Καταρχήν δεν οφείλεται η υποχώρηση μόνο στις αντιδράσεις των φιλάθλων οι οποίες βεβαίως δεν θα πρέπει να υποβαθμιστούν.

Οφείλεται στο γεγονός ότι στην αντίπερα όχθη (ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ) σ’ αυτή τη συγκυρία φάνηκαν (και είναι) πολύ πιο δυνατοί. Κι αυτό καταδεικνύεται και από τις αντιδράσεις των 52 ομοσπονδιών ποδοσφαίρου των χωρών της Ευρώπης, αλλά ακόμη και από τις παρεμβάσεις των κυβερνήσεων!

Οι “12” έμειναν μόνοι τους και ακολούθησαν τη γνωστή μέθοδο του… “στρίβειν διά του αρραβώνος” αφού όμως πρώτα προκάλεσαν σάλο!!! Οσοι βιαστούν να θεωρήσουν πως η ιστορία έχει τελειώσει και θα επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση δίχως άλλα παραπόμενα θα κάνουν ένα μεγάλο λάθος!

Το πανηγύρι τώρα αρχίζει. Αυτή η κίνηση αφήνει ένα πρώτο ίχνος και βεβαίως δεν θα βγουν ζημιωμένοι όσοι την εμπνεύστηκαν και την προχώρησαν μέχρι αυτό το σημείο. Ο Τζέφεριν της ΟΥΕΦΑ προχθες χαρακτήριζε “φίδι” τον Ανιέλι της Γιουβέντους, και την επομένη ξεχειλίζοντας… αγάπη δήλωνε: “Η αγκαλιά μας είναι ανοιχτή για όλους…”

Αγκαλιές κι αγάπες όμως χωρίς δώρα δεν γίνεται να υπάρξουν! Οπότε ο Περέθ της Ρεάλ και οι λοιποί “πραξικοπηματίες” να είστε σίγουροι ότι θα πάρουν… αγιοβασιλιάτικα, παρότι βρισκόμαστε σε Πασχαλινή περίοδο!!!

Να είστε σίγουροι λοιπόν ότι η επόμενη κίνηση που θα κάνουν, θα είναι ασφαλώς πολύ πιο μελετημένη και πιθανότατα υπό την αιγίδα των ποδοσφαιρικών φορέων. Μπορεί να την κάνουν και όλοι μαζί. Ασπάζονται άλλωστε τις ίδιες… πανανθρώπινες αξίες: τα ευρώ!!!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Είναι φοβερό πάντως. Δύο φορές μέσα σ’ αυτόν τον χαμό της πανδημίας στον οποίο στροβιλιζόμαστε από τον περασμένο Φεβρουάριο και στην Ευρώπη, πήγε στην άκρη ο… κορωνοϊός κι ασχοληθήκαμε με το ποδόσφαιρο!

Δέσιμο και αγάπη
Η μία όταν έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Ντιέγκο Μαραντόνα και η άλλη τώρα που πήγε να γίνει η ιστορία με τη δημιουργία της κλειστής λίγκας! Φάνηκε δηλαδή σε μεγαλοπρέπεια και στις δύο αυτές περιπτώσεις η τεράστια δυναμική αυτού του αθλήματος, που προέρχεται από το δέσιμο και την αγάπη του κόσμου!

Δημοφιλία
Γι’ αυτό όπως γράφουμε δίπλα δεν πρέπει να υποτιμούνται οι αντιδράσεις του κόσμου αν και δεν ήταν αυτές (κατά τη γνώμη μας) η πρώτη αιτία για το ναυάγιο της παρέας των “12”. Είναι τόση η δημοφιλία αυτού του αθλήματος που περνάει από γενιά σε γενιά και “μεστώνει” όλο και περισσότερο που δεν έχουν άδικο όσοι με μια δόση υπερβολής, λένε ότι μέσω αυτού μπορεί να γίνει ακόμη και επανάσταση!

Άδολη αγάπη

Κι εδώ ερχόμαστε σ’ αυτό που συζητήσαμε και χθες στην εκπομπή του Γιάννη Γιαννακόπουλου “Καλημέρα Θεσσαλία” από τη Θεσσαλία TV  Ο κόσμος αντιδράει στην συσσώρευση πλούτου που μπορεί να καταστρέψει το ποδόσφαιρο, αλλά δεν αντιδράει στην συσσώρευση πλούτου που έχει καταστρέψει τη ζωή του! Εδώ πράγματι η υπόθεση σηκώνει πολλή κουβέντα που είναι αδύνατον να διεξαχθεί στο πλαίσιο μιας τηλεοπτικής εκπομπής.  Εδώ καταδεικνύεται πάλι η ανιδιοτελής προσέγγιση του φιλάθλου προς την ομάδα που αγαπάει! Είναι αυτή η αγάπη τόσο δυνατή και από τις πιο άδολες που θα μπορούσε να έχει ένας άνθρωπος στη ζωή γιατί απλούστατα είναι απολύτως δοτική χωρίς προαπαιτούμενα και συναλλαγές! Και έτσι εξηγείται εν πολλοίς η ασύλληπτη δημοφιλία αυτού του αθλήματος παγκοσμίως…