ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Ας φτιάξουμε μια εικόνα στο μυαλό μας κι ένα σενάριο. Τον επαγγελματία της εστίασης της Καρδίτσας να περιμένει πότε θα δεήσει ο αγαπημένος του στρατηγός υγείας να του πει ότι μπορεί ν’ ανοίξει το μαγαζί του που το έκλεισε το… χειμώνα για να μην μεταδώσει τον ιό! Την ίδια στιγμή που περιμένει (κι αφού έχει βάψει το μαγαζί του καμια δεκαπενταριά φορές για να μην “λαλήσει” από την απόγνωση), ανοίγει την τηλεόραση να ενημερωθεί.

Βλέπει τα “πόθεν έσχες” των πολιτικών, τις αγορές του… γραφείου ακινήτων Παπαδημούλη, τα δάνεια του βιοπαλαιστή Αδωνι, τα νομοσχέδια που κατατίθενται και ψηφίζονται νύχτα, τις επιχορηγήσεις σε κλινικάρχες, καναλάρχες και άλλους… άρχες και όπως προσπαθεί να πάρει ανάσα, μέσα στο χαμό του σκάει (από τον ΣΚΑΙ!) και η ειδησάρα: “Στο 70% έφθασε η μείωση της κυκλοφορίας στην Αττική Οδό την περίοδο της καραντίνας και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ζήτησε να ενεργοποιηθεί η ρήτρα της σύμβασης για αποζημίωση από το Δημόσιο”!

Ξεροκαταπίνει κι ακούει το καλύτερο αμέσως μετά:
«ΣΕ πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με διευθύνοντες ισχυρών κατασκευαστικών ομίλων εκφράστηκε η αισιοδοξία από τους τελευταίους ότι η πολιτεία θα κάνει αυτό που πρέπει για ν’ αποζημιωθούν όπως επιβάλλεται»!!

Μιλάμε αν δεν έχετε καταλάβει, για τα διόδια! Ναι, αυτά τα καλαίσθητα σπιτάκια που είναι απλωμένα σε όλη την επικράτεια για να σπάνε τη… μονοτονία της παράστασης σε όσους ταξιδεύουν! Ε, αυτά τα μαγαζάκια ανήκουν στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, που πέραν όλων των άλλων δραστηριοποιούνται και στην “ανάπτυξη” των βουνών μας στα πλαίσια της τσιμεντοποίησης για την… προστασία του περιβάλλοντος!!!

Του γνωστού νομοσχεδίου που πέρασε ο Χατζηδάκης προσφάτως μεσούσης του… κορωνοπάρτι όπου με μια υπογραφούλα, θα σβήνεται από το χάρτη κι απο ένα βουνό!!! Αυτά τα μαγαζιά, λοιπόν, έχουν καταγράψει μεγάλες ζημιές παρότι συνεχίζουν να προσφέρουν διαχρονικά αυτές τις σπουδαίες υπηρεσίες… αναψυχής στους Ελληνες! Οι τελευταίοι ακούγοντας τον Χαρδαλιά και τον Τσιόδρα δεν μετακινούνται οι άτιμοι και τα ταμεία… άδειασαν!!!

Πληροφορείται λοιπόν ο καταστηματάρχης της Καρδίτσας ότι η πολιτεία (δηλαδή ο ίδιος) θα ξαναχρηματοδοτήσει ως αποζημίωση πέραν όλων των άλλων και τα διόδια! Κάτι δηλαδή σαν την… “ανακεφαλαίωση” που κάνει ανα τακτά χρονικά διαστήματα στις αγαπημένες του τράπεζες!

Στη συνέχεια αφού κλείσει την τηλεόραση, κοιτάζει μ’ ένα απόκοσμο ύφος το μαγαζί του και βλέπει τα άδεια τραπεζοκαθίσματα. Τα μαζεύει σωρό, ρίχνει λίγο πετρέλαιο, ανάβει τσιγάρο, βάζει το “Βρέχει φωτιά στη στράτα μου” και το κάνει λαμπαδοκούρνιαχτο!!!

Την καλημέρα μας και μην ξεχνάτε: «Μένουμε ασφαλείς…»

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν βγει όμως ο Παπαδημούλης θα τα ξανακλείσει όλα έτσι;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Το ν’ ανοίγεις τα μάτια σου είναι το αντίδοτο στην απόγνωση». Συλβαίν Τεσόν, Γάλλος συγγραφέας

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Κάμερες…
Μέσα σε όλη αυτή την… κορωνοϊάδα, κάθισε όλως τυχαίως και το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Πέρα απ’ όλα όσα τραγικά για τη δημόσια παιδεία περιλαμβάνει ως γνωστόν και τις κάμερες στις αίθουσες διδασκαλίας! Απο τα καλά που γράφτηκαν τελευταία με σκωπτική διάθεση είναι το παρακάτω:
«Παιδιά διακόπτουμε το μάθημα γιατί με ειδοποιούν από το κοντρόλ ότι η μαμά του Κωστάκη διαφωνεί με τον τρόπο που αναλύσαμε τη μετοχή σε δευτερεύουσα πρόταση και ζητάει να παρέμβει. Σας ακούμε μαμά Κωστάκη…»!!!

Επιχειρηματολογία
Κάμερες στην αίθουσα! Μάλιστα. Και έχουν και έτοιμη την επιχειρηματολογία: “Γιατί τι πειράζουν οι κάμερες; Αν ο καθηγητής ή ο δάσκαλος είναι σωστοί τι έχουν να φοβηθούν με την κάμερα;” Μιλάμε για επιχείρημα που… τσακίζει κόκκαλα! Το απαύγασμα της λογικής!

Ατομική ελευθερία
Το να μη θέλω να είναι σε… απευθείας μετάδοση το παιδί μου παίζει; Το να μην έχω το δικαίωμα να το κάνω αυτό διότι ουσιαστικά παρεμβαίνω στις ατομικές ελευθερίες; Οχι; Α, ξέχασα. Ο νόμος για τις ατομικές ελευθερίες επιστρατεύεται για άλλου είδους ζητήματα!!! Για Γιάννους και Φλώρους!!!

Τι να φοβηθούν!
Εδώ μετά απαντάς κι εσύ αναλόγως: Αφού ρε παλικάρια δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι δάσκαλοι με τις κάμερες γιατί δεν βάζετε απο μία στο γραφείο σας να βλέπουμε τι κάνετε και με ποιον μιλάτε κάθε μέρα; Αν δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι άλλοι, θα φοβηθείτε εσείς οι… άριστοι των αρίστων; Βάλτε μια καμερούλα να σας καμαρώνουμε λοιπόν!

«Μουγκρίζουν μηχανήματα και βουνά

 Αφού θ’ αποζημιωθούν μέσω των δικών μας χρημάτων για άλλη μια φορά οι “Ομιλοι” που κατέχουν και τα διόδια, θα στραφούν και στις “πράσινες επενδύσεις” που τις έχουν αναλάβει κατ’ αποκλειστικότητα επίσης τα τελευταία χρόνια. Ηδη τα μηχανήματα “μουγκρίζουν” σε όλη την Ελλάδα καθώς πλέον ανοίγει ο δρόμος και με το “περιβαλλοντικό” (το “αντί” μην ξεχνάτε μπροστά) νομοσχέδιο.  Ξεκινάει το “ξεκοίλιασμα” βουνών και δασών. Να σας θυμίσω για άλλη μια φορά ότι έτοιμα για “αναπτυξιακό ξεκοίλιασμα” είναι και τα βουνά των Αγράφων! Που επίσης… “μουγκρίζουν” απο οργή και αγανάκτηση.  Έρχονται μέρες αγώνα μπροστά μας…