ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Όπως έπρεπε παρουσιάστηκε η Αναγέννηση στον αγώνα με τον Πιερικό που ήταν άκρως επικίνδυνος κυρίως διότι έγινε μετά από ένα μεγάλο διάστημα απραξίας. Με τον αντίπαλο να είναι η ομάδα που έδωσε τα περισσότερα και μάλιστα συνεχόμενα ματς στο πρωτάθλημα!

Βρίσκονταν δηλαδή σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από πλευράς ρυθμού και το γεγονός ότι στον παγκο του είχε το Βαζάκα που πάντα κατορθώνει να κάνει μαχητικές τις ομάδες του, ακόμη κι όταν αυτές υστερούν σε αγωνιστικές δυνατότητες έναντι των αντιπάλων, μεγάλωνε τον βαθμό επικινδυνότητας!

Το έκανε άλλωστε και στην Αναγέννηση στη “μαγική επενδυτική περίοδο” όπου είχε ένα τσίρκο για ομάδα και κατόρθωσε με φουλ άμυνα, μαχητικότητα και “σφιχτό” σύνολο να τη σώσει αγωνιστικά! Θυμίζω ότι ο υποβιβασμός δεν προήλθε απο την ήττα στο τελευταίο ματς με τον Αρη, αλλά από το -6 στα γραφεία για φέσια και απλήρωτες προσφυγές!

«Ταμπούρι» πίσω πήγε να παίξει ο Πιερικός, λοιπόν. Ακόμα πιο κλειστά από το πούλμαν που παρέταξε μπροστά από την περιοχή πριν λίγες αγωνιστικές ο Απόλλων Λάρισας! Κι αν δεν ερχόταν το προβάδισμα από τον Παναγιώτη Μπάλλα τόσο νωρίς, ίσως να είχαμε ζητήματα. Ήταν καθοριστικό αυτό το γκολ.

Όπως επίσης και η απώλεια της ευκαιρίας του Χατζιάρα στο πρώτο λεπτό για το 0-1, που θα έβαζε τον αγώνα σε άλλο level και θα δημιουργούσε άγχος. Συνολικά, όμως, αν δούμε τη διαχείριση από πλευράς Αναγέννησης θα της δώσουμε καλό βαθμό!

Είχε σοβαρή και καλή παρουσία, δεν απειλήθηκε ούτε μία φορά (πέρα από τη φάση στην έναρξη) και είχε πάλι αυτό το «κάτι» που την κάνει να ξεχωρίζει γενικώς φέτος: Μπορεί να βάλει γκολ με διάφορους τρόπους ακόμη κι εκεί που νομίζεις ότι έχει εγκλωβιστεί. Βρίσκει τις λύσεις διότι διαθέτει και ικανούς παίκτες (που μπορούν να αλλάξουν το ρου με μια ατομική προσπάθεια) και σοβαρό πλάνο από τον πάγκο!

Προχθές είδαμε μια ομάδα να επανέρχεται ύστερα από τόσο καιρό σε αγώνα και να είναι άψογη ανασταλτικά, να πρεσάρει ψηλά, να διατηρεί την πρωτοβουλία και να “πνίγει” τον αντίπαλό της που δεν μπόρεσε να βγάλει ούτε μια σοβαρή αξιόλογη τελική προσπάθεια. Και να φτάνει με πολλή υπομονή στο δεύτερο γκολ και – τέλος – σε μια άνετη και δικαιότατη, φυσικά, νίκη.

Πέρασε ένα δύσκολο ματς και πριν προλάβουμε να πάρουμε ανάσα έρχεται ένα ακόμη! Ετσι θα πάμε άλλωστε πλέον, από δω και στο εξής! Πριν προλάβουμε ν’ αναλύσουμε αυτό που είδαμε, θα έρχεται η προαναγγελία για το επόμενο.

Ο Πανσερραϊκός είναι διαφορετική ομάδα από τον Πιερικό, έχει λιγότερους βαθμούς, προέρχεται από οδυνηρή εντός έδρας ήττα από τον Αλμωπό στις καθυστερήσεις και όλα αυτά τον καθιστούν ακόμη πιο επικίνδυνο.

Έχουμε μπροστά μας δηλαδή άλλο ένα ιδιαίτερο 90λεπτο. Κι επειδή η Αναγέννηση τα ματς τα παίζει στο γήπεδο και πουθενά αλλού, ας ανασκουμπωθούμε άπαντες…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Γνωρίζει, λοιπόν, όλος ο κόσμος που ασχολείται με το πρωτάθλημα της super league 2 τι ακριβώς παίζεται και ότι η Βέροια “σπρώχνεται” απροκάλυπτα για να κατακτήσει την πρώτη θέση. Το γράφουμε από την αρχή και βέβαια με την πάροδο των αγωνιστικών το διαπιστώνει και ο τελευταίος καλοπροαίρετος. Και τι θα γίνει υπ’ αυτές τις συνθήκες;  Αυτό που είπε ο Μυροφορίδης στο “Στενό Πρέσινγκ” το περασμένο Σάββατο πρέπει να γίνει. Η Αναγέννηση να συνεχίσει να εκθέτει κόσμο και να μη δέχεται μοιρολατρικά τα “τετελεσμένα”. Να το παλέψει με όλους τους τρόπους μιλώντας κυρίως στο γήπεδο όπως κάνει μέχρι τώρα. Έχει την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και γι’ αυτό τη φοβούνται διότι είναι η μόνη που μπορεί να χαλάσει τη “σούπα” που μαγειρεύουν και να ανατρέψει όσα σχεδιάζουν…