ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Άλλη μία δολοφονία για το τίποτα! Αλλο ένα έγκλημα στο βωμό της τυφλής οπαδικής βίας και του θολωμένου μυαλού, άλλη μια ζωή στράφι! Ενας 19χρονος έπεσε νεκρός για τις ποδοσφαιρικές του προτιμήσεις στη Θεσσαλονίκη. Επειδή περπατούσε στο δρόμο, σε άσχετο σημείο με το γήπεδο και με όλη αυτή την ομορφιά που ονομάζεται αθλητισμός που την έχουν μαγαρίσει! Μια ακόμη κτηνωδία!!!

Ένα ελεεινό κάθαρμα δεν το χε σε τίποτα να μπήξει μια φαλτσέτα στο κορμί ενός παιδιού και να το σκοτώσει γιατί ήταν, λέει,…. διαφορετική ομάδα!!! Ενα “τάγμα εφόδου” που περιπολούσε για να βρει “εχθρούς”! Σε ποιο νοήμον ον να το πεις και να σε καταλάβει; Πως να το αναλύσεις και που να καταλήξεις μέσα σε έναν κύκλο αίματος που δεν λέει να κλείσει;

Την ίδια στιγμή που η κοινωνία στενάζει, που ο κόσμος βολοδέρνει και καταποντίζεται όλο και περισσότερο, που πεθαίνει στα ράντζα των νοσοκομείων γιατί ακόμη και το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου, η υγεία, έγινε εμπόρευμα, δολοφονούνται στο δρόμο παιδιά γιατί είναι Αρης, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και πάει λέγοντας!

Ασύλληπτο δεν το χωράει ο νους! Κι όμως αληθινό και μόνιμο πλέον! Αδιανόητο για έναν νου που εξακολουθεί να βρίσκεται σε λειτουργία! Απολύτως φυσιολογικό, όμως, για ένα μυαλό που έχει στουπώσει και κατάντησε ένα άχρηστο αξεσουάρ με ξεχαρβαλωμένες ακόμη και τις… εργοστασιακές ρυθμίσεις!

Αυτές  δηλαδή τις ρυθμίσεις που διαφοροποιούν έναν άνθρωπο απο ένα ζώο! Άστοχος, όμως, ο παραλληλισμός! Δεν υπάρχει ζώο που σκοτώνει ένα άλλο ζώο χωρίς κανένα λόγο! Μόνο ένα δίποδο που γεννήθηκε άνθρωπος αλλά κατάντησε “Ορκ” μπορεί να το κάνει.

Μια δολοφονική μηχανή που ζει (;) για να τρώει, να αφοδεύει και να σκοτώνει! Μια μορφή ζωής, χαρακτηριστικό δείγμα ενός περιβάλλοντος όπου η βλακεία και η αμορφωσιά κυριαρχούν απ’ ακρο σ’ άκρο και μετατρέπονται με μαθηματική ακρίβεια σε μίσος. Μίσος τυφλό για ο,τιδήποτε νομίζει ότι είναι διαφορετικό!

Ναι! Για να έχεις φτάσει στο σημείο να θεωρείς διαφορετικό από εσένα κάποιον άλλον επειδή εσύ είσαι Αρης, ΠΑΟΚ, ή Παναθηναϊκός κι αυτός Ολυμπιακός, ΑΕΚ ή Ηρακλής, πάει να πει ότι έχεις ήδη μεταλλαχθεί σε ζόμπι!

Κι αν μάλιστα αυτό το “διαφορετικό” έχεις την επιθυμία να το εξοντώσεις, έχεις ήδη γίνει ένα από εκείνα τα κακάσχημα δίποδα τέρατα που πρωταγωνιστούν στα βιβλία του Τόλκιν στον “Αρχοντα των Δαχτυλιδιών”(ΦΩΤΟ)! Έγινες ένας  από τους “στρατιώτες” του Σάρουμαν που μισεί τον κόσμο των ανθρώπων και θέλει να τον αφανίσει!

Ένα εργαλείο, μια… φαλτσέτα στα χέρια εκείνων που θησαυρίζουν κρατώντας την κοινωνία διαιρεμένη δημιουργώντας… τερατάκια που αλληλοσφάζονται για το τίποτα! Ούτε καν για ένα κομμάτι ψωμί!!!

Νέα παιδιά γεμάτα ζωή και ενέργεια που θα μπορούσαν να αναποδογυρίσουν τον κόσμο για να τον κάνουν καλύτερο ξοδεύονται για το “μηδέν”. Γίνονται “τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ” στις μηχανές των κουμανταδόρων των μεγάλων ομάδων (και της οικονομικής ζωής του τόπου) οι οποίοι μετά τα φονικά βγάζουν και… δακρύβρεχτες ανακοινώσεις και ζητούν “μέτρα”!

Μέτρα για να κρατήσουν τον κόσμο τρεμάμενο, φοβισμένο και ήσυχο – ήσυχο στη γωνίτσα του…

Το απόλυτο σκοτάδι…