ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Αν έλεγες, κάποτε, στην Καρδίτσα ότι θα έλθει καιρός που η Αναγέννηση θα απενεργοποιηθεί από την αγωνιστική δράση (δηλαδή θα έχει αποσυρθεί από ένα πρωτάθλημα μεσούσης μιας σεζόν) και θα παίζει αμέσως μετά στο τοπικό της Καρδίτσας, θα σου έκλειναν… σουίτα με όλα τα κομφόρ και τα έξοδα πληρωμένα στον Αλέκο!

Ιδιαίτερα αν ζούσες και το υποστήριζες αυτό τις δεκαετίες του ‘70, του ‘80, του ‘90 αλλά ακόμη και μετά το “μιλένιουμ”! Κι όμως συνέβη πριν τρία χρόνια το έχουμε ζήσει πλέον, άρα η φράση “πρώτη φορά” θ’ αποσυρθεί απο τις αναφορές σε μια ενδεχόμενη ίδια κατάληξη στο μέλλον.

Αν έλεγες, κάποτε, κάτι τέτοιο και για τον ΑΟΚ πάλι θα σε θεωρούσαν εκτός τόπου και χρόνου, διότι θα μιλούσες για τον δεύτερο σημαντικότατο αθλητικό πόλο έλξης φιλάθλων της πόλης με μια αδιάκοπη διαδρομή από το 1966 που ιδρύθηκε (ΦΩΤΟ).

Για όσους το ξέχασαν, ή δεν το γνωρίζουν, να υπενθυμίσω πως ο ΑΟΚ φέτος δεν υφίσταται ως αγωνιστική οντότητα και δεν παίζει πουθενά! Αποσύρθηκε και απο την Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία Καρδίτσας κάτι που συμβαίνει για ΠΡΩΤΗ φορά!

Αρα σ’ αυτό τον… ψεύτικο ντουνιά που τραγουδούσε κι ο Μάρκος, τίποτα δεν είναι απίθανο, τίποτα δεν είναι αυτονόητο και για όλα μπορεί να υπάρξει η πρώτη φορά. Ακόμη και γι’ αυτά που ούτε περνάει από το μυαλό μας η σκέψη οτι μπορεί να συμβούν!

Γιατί έφθασε στο σημείο αυτό ο ΑΟΚ; Μα για τους λόγους που είχε αποσυρθεί πρόπερσι και η Αναγέννηση! Για τους ίδιους ακριβώς λόγους που έχουν εξαφανιστεί ομάδες και ομάδες με ιστορία στην επαρχία.

Εχθρός του κακού είναι το χειρότερο που λέμε κι εμείς εδώ από τη στήλη κατά καιρούς. Δεν αποφασίζει ο… Μεγαλοδύναμος σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται οι ομάδες κι αν θα μπορούν να σταθούν, ούτε τα ιστορικά τους επιτεύγματα, αλλά εκείνοι που εξακολουθούν να ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ γι’ αυτές στο “παρόν”. Εκείνοι που δηλώνουν οπαδοί τους, εκείνοι που με τις ΠΡΑΞΕΙΣ τις κρατάνες όρθιες κι όχι με το κουβεντολόϊ στα καφενεία του διαδικτύου (πλέον)!

Δεν έφταιγε το… κακό το ριζικό της Αναγέννησης που τη φουντάριασαν πρόπερσι. Ούτε φταίει η κακοτυχιά του ΑΟΚ που φέτος τον οδήγησαν στα έσχατα όρια της ανυποληψίας, δηλαδή στην απόσυρση

Να μην βγάζουμε τον καλό μας εαυτούλη απ’ εξω από τις καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω μας και να αναζητούμε υπεύθυνους για όλα τα δεινά στους άλλους, ακόμη και σε… υπερφυσικές σκοτεινές δυνάμεις!!!

Για το τι συμβαίνει στην πόλη μας όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά σε όλα τα επίπεδα, αποφασίζουμε ΕΜΕΙΣ! Για το αν μας βάλουν γιγάντια ανεμοτέρατα σε όλα τα βουνά, για το αν γεμίσουν λαμπόγιαλα τα χωράφια για το αν η Καρδίτσα θα γίνει χωριό, πάλι ΕΜΕΙΣ αποφασίσουμε!

Με τις πράξεις, με τη δράση μας με όλα όσα παραπέμπουν σε μια πολιτεία που υπάρχει ζωή κι όχι σε σε μια πόλη “φάντασμα”…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Κι όπως συνέβη με την Αναγέννηση πριν δύο χρόνια όταν είχε αποσυρθεί και δεν μιλούσε κανείς, έτσι συμβαίνει και με τον ΑΟΚ. Ούτε κουβέντα δεν ακούγεται. Ούτε ένα σχόλιο μέσα στο καθημερινό ταρατατζούμ από τα ίντερνετ! Ούτε μιά λεξούλα, μέχρι που γράψαμε πάλι εμείς εδώ από τη στήλη!

Κριτική
Πριν δύο χρόνια όταν η Αναγέννηση δεν έπαιζε πουθενά, πάλι παρατηρήθηκε το ίδιο φαινόμενο! Τσιμουδιά! Ούτε κουβέντα! Και ξαφνικά, μόλις έγιναν όσα έγιναν στα διοικητικά και η ομάδα όχι μόνο επανήλθε, αλλά πρωταγωνιστεί και στη super league 2, άρχισαν οι αναλύσεις και η κριτική… “βαρύ πεπόνι”…

Αόρατοι!
Βλέπεις μάλιστα και ανθρώπους που ουδέποτε τους ξαναείδες στο γήπεδο να εχουν άποψη! Αν κάποια μέρα κόψει πέρα και ο Παπαδημητρίου και έχουμε τα ίδια που είχαμε στο πρόσφατο παρελθόν, τότε πάλι οσοι σχολιάζουν ο,τι κινείται, θα γίνουν… αόρατοι!

——————————–

«Κανένας δεν ξέρει αυτό που σκέφτεσαι, βλέπει όμως αυτό που κάνεις»

Μένανδρος – Αρχαίος ποιητής