Γιατί πρέπει να απογραφούμε στο Νομό Καρδίτσας;

Γιατί μόνοι μας μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα του τόπου μας. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στους δικούς μας ανθρώπους στον τόπο που αγαπήσαμε και που έχει λησμονηθεί από τις αρχές. Όλοι μας μετράμε και όταν τα κονδύλια κατευθύνονται προς την περιφέρεια όχι με βάση τους κοινωνικούς, αλλά τους αριθμητικούς δείκτες (είμαστε αριθμός ψήφων δυστυχώς), είναι πολύ σημαντικό να απογραφούμε στον τόπο μας.

Ο κίνδυνος είναι ορατός βέβαια και για την απώλεια και άλλης βουλευτικής έδρας, αν παρουσιάσουμε μία δυσανάλογη πληθυσμιακή συρρίκνωση σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή. Η φωνή μας θα είναι πιο αδύναμη στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Κάθε Καρδιτσιώτης που δεν θα απογραφεί στην Καρδίτσα, θα είναι σα να την καταδικάζει σε ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση. Δυστυχώς μας μετράνε με αριθμούς και όχι με προσφορά στην εθνική οικονομία που είναι ανεκτίμητη από τον πιο παραγωγικό τόπο της χώρας. Δύναμή μας βέβαια είναι η αγάπη για τον τόπο μας αυτή που κάνει τους Καρδιτσιώτες να ξεχωρίζουν όπου και αν βρίσκονται στα πέρατα της οικουμένης.

Για την Καρδίτσα λοιπόν των όμορφων ανθρώπων, με την αδούλωτη ψυχή, την ταλαιπωρημένη από τα χτυπήματα του «Ιανού» , την ξεχασμένη. Για τα παιδιά μας, για τον τόπο μας, απογραφόμαστε στο Νομό Καρδίτσας και στέλνουμε μήνυμα προς το υδροκέφαλο κράτος της Αθήνας, ότι παραμένουμε όρθιοι, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε.

«Ν.Α.»