Πολιτες σταματούν στον Καράμπαλη για να δουν ύψος της στάθμης
Από την περιοχή της Φυλακτής το απόγευμα
Παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία από την Αντιπεριφέρεια. Ο τοπικός μηχανισμός βρίσκεται σε δράση και επιφυλακή

Yπό πίεση αλλά ελεγχόμενη φαίνεται προς το παρόν η κατάσταση των ποταμών στα πεδινά τμήματα του νομού Καρδίτσας.
Οι ουρανοί… άνοιξαν από το πρωί του Σαββάτου, με το κύμα της κακοκαιρίας να φέρνει ισχυρές βροχοπτώσεις μεγάλης διάρκειας στα ορεινά, ενώ μεγάλος όγκος νερού κατεβαίνει από το απόγευμα μέσω των ποταμών στα πεδινά τμήματα του Νομού.
Η στάθμη έχει ανέβει και στον ποταμό Καράμπαλη, όπου οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και προχωρούν σε προληπτικές παρεμβάσεις και απομάκρυνσεις φερτών υλικών.
Μέχρι αυτή την ώρα στην περιοχή της Φυλακτής στη Λίμνη Πλαστήρα έχουν πέσει περισσότερα από 105 χιλιοστά βροχής, ενώ αθροιστικά με τις βροχοπτώσεις της Παρασκευής το νερό ξεπέρασε τα 150 χιλιοστά. Σε ότι αφορά τις πεδινές περιοχές, το μετεωρολογικός σταθμός στο Μουζάκι είχε καταγράψει περί τα 40 χιλιοστά και 36 στην Καρδίτσα.

Το πρόβλημα από τα ορεινά, όπως κατέγραψε σε προηγούμενη ενημέρωση σημερα ο «Νέος Αγών», έχει μεταφερθεί στο πεδινό τμήμα του Νομού και πιο συγκεκριμένα στα νερά που μεταφέρονται μέσω των ποταμών από τον ορεινό όγκο.

Οι αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και χρειάστηκε να παρέμβουν σε πλήθος περιπτώσεων στον Καράμπαλη, στο Μουζάκι στη διάβαση της γέφυρας Μπαλάνου, καθώς επίσης και στις εξής περιοχές:  Σαραντάπορο, Κανόνια, Ραχούλα, Μακρυχώρι, Κοσκινά, Παλαιοχωρι, Γέφυρα Μπαλάνου, Δυτικη Αργιθέα, Ανατολική Αργιθέα, Φυλακτή, Ανθοχώρι, Καρβασαρά, Μπελοκομύτη, Γέφυρα Καράμπαλη, Γέφυρα Σαλέ, Ρεντίνα, Σάικα.
Να σημειωθεί ότι καταγράφονταν διαρροή από ανάχωμα στην περιοχή του Παλαιοχωρίου και υπό τον φόβο να δημιουργηθεί ζήτημα στα Καλογριανά, σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται και η Δημοτική Αρχή του Παλαμά. Εργασίες έγιναν επίσης σε σημεία του Καλέντζη, του Μέγα και του Ιταλικού. Μεγάλες ποσότητες νερού είχε δεχθεί και ο Σοφαδίτης από τα ορεινά του Δήμου Σοφάδων.
Οι μηχανισμοί θα παραμείνουν όλο το βράδυ σε πλήρη δράση και επιφυλακή.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα