Το “Δίκτυο Αγώνα Καρδίτσας για την υγεία, τη ζωή και την ελευθερία” εξέδωσε ανακοίνωση – καταγγελία για όσα συνέβησαν το πρωί στην πανελλαδική ημέρα δράσης για την δημόσια υγεία στην πύλη του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας για την υγεία, τη ζωή και την ελευθερία συμμμετείχε στην ημέρα πανελλαδικής δράσης για τη Δημόσια Υγεία στην πύλη του Νοσοκομείου Καρδίτσας.
Έχοντας λάβει όλα τα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες για την πανδημία, δια αντιπροσωπείας ενώσαμε τη φωνή μας με τους γιατρούς και τους υγειονομικούς όλης της χώρας που δίνουν αγώνα και συνταχθήκαμε στο πλευρό τους για τα δίκαια αιτήματά τους που είναι και αιτήματα του κόσμου για δωρεάν και ποιοτική δημόσια υγεία για όλους.
Δυστυχώς, σε μια δράση που όπως επαναλαμβάνουμε είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας και την ώρα που αποχωρούσαν οι αντιπρόσωποι συλλογικοτήτων, κομμάτων, εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης και γιατροί, αστυνομική δύναμη πέντε περιπολικών με μπλόκο σταμάτησε και έγραψε ως παραβάτες φιλάθλους της Αναγέννησης του συνδέσμου ULTRAS GATE 3 και άλλους αλληλέγγυους που προσήλθαν στο Νοσοκομείο για να δώσουν αίμα και δια αντιπροσωπείας, με όλα τα μέτρα προφύλαξης και με σχετικά έγγραφα συμμετείχαν και στη δράση με πανό!
Παρά το γεγονός ότι επέδειξαν όλοι τα δικαιολογητικά, με αχαρακτήριστο τρόπο όργανα της αστυνομίας με βρισιές και απειλές και χωρίς – πλην δύο – να έχουν μέτρα προφύλαξης (μάσκες και γάντια), δεν δέχθηκαν τις εξηγήσεις και έγραψαν πρόστιμα!!!
Ως Δίκτυο καταγγέλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους εμπνευστές αυτής της στοχευμένης ενέργειας, αυτούς που έδωσαν εντολή και αυτούς που την εκτέλεσαν, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση όλων όσοι συμμετείχαν στη δράση καθώς ακόμη και των νοσοκομειακών.
Ο άθλιος αυτός τρόπος της καταστολής και τρομοκράτησης που εμπεριείχε και την «κουτοπονηριά» να στοχοποιήσει νέους που μάλιστα προσήλθαν στο νοσοκομείο να δώσουν αίμα, αποδεικνύει περίτρανα το καθεστώς σιωπής και φόβου που επιχειρούν να επιβάλλουν με πρόφαση την πανδημία του κορωνοϊού.
Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι συμπαραστεκόμαστε στους διωκώμενους, απαιτούμε από τους αρμόδιους να «διορθώσουν» αυτή την απαράδεκτη ενέργεια σβήνοντας άμεσα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν και καλούμε τον κόσμο της Καρδίτσας να είναι σε εγρήγορση σε όσα μεθοδεύονται και δρομολογούνται στις πλάτες του.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, ο αγώνας για υγεία, ζωή και ελευθερία θα είναι διαρκής»…

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ