Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για τη δημόσια υγεία ήταν η Τρίτη 7η Απριλίου και η Καρδίτσα δεν θα μπορούσε να μην κάνει αισθητή την παρουσία της…

Στην πύλη του Νοσοκομείου της πόλης μας συγκεντρώθηκαν με όλα τα μέτρα προφύλαξης και δια αντιπροσώπων συλλογικότητες, φορείς, πολιτικές εκφράσεις και απλοί Καρδιτσιώτες ενώνοντας τις φωνές τους μ’ αυτές των γιατρών και των υγειονομικών αναδεικνύοντας τις τρομερές ελλείψεις που υπάρχουν στο σύστημα υγείας και οι οποίες αποκαλύφθηκαν με την πανδημία του κορωνοϊού.

Κεντρικό σύνθημα που ένωσε όλους: Δημόσια και δωρεάν υγεία, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και στήριξη με τον απαραίτητο εξοπλισμό και τη δημιουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στο σύστημα υγείας του δημοσίου.

Δυστυχώς, σ’ αυτή τη δράση δεν έλλειψαν οι παραφωνίες, καθώς ενώ πάρθηκαν όλα τα μέτρα απο τους συγκεντρωμένους και το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου, αστυνομική δύναμη στο τέλος της συγκέντρωσης έκανε μπλόκο και μοίρασε πρόστιμα σε παρευρισκομένους που μάλιστα πήγαν να δώσουν και αίμα!

Το γεγονός προκάλεσε αγανάκτηση και έχουν ήδη γίνει σχετικές καταγγελίες από συλλογικότητες, φορείς, κόμματα αλλά και νοσοκομειακούς γιατρούς και υγιεονομικούς.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ”.