ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ κατεχόμενες και κατεχόμενοι. Ημέρα εγκλεισμού… έλα ντέ; Δεν βαριέσαι! Εδώ πλέον δεν ξέρουμε τι μέρα είναι και αν είναι πρωί ή απόγευμα! Χάσαμε όχι τις μέρες αλλά και το μπούσουλα! Το ερώτημα είναι ένα: Βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους ή στο τέλος της αρχής που λέει κι ο πρωθυπουργός;
ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να απαντήσει μετα σιγουριάς. Ούτε καν οι καλύτεροι… μπουκ της υφηλίου που τώρα έπεσε ο τζίρος τους λόγω απενεργοποίησης του αθλητισμού, θα μπορούσαν να αποφανθούν περι αυτού! Ούτε οι μέτρ της ελληνικής Β’  Εθνικής!!!
ΤΟ ΜΟΝΟ σίγουρο είναι αυτό που λένε πολλοί. Οτι ακόμη κι αν αρθούν οι περιορισμοί, ακόμη κι αν υποχωρήσει αυτός ο άτιμος ιός, η ζωή δεν θα είναι η ίδια μ’ αυτή που κάναμε πριν ξεσπάσει όλη αυτή η καταιγίδα…
ΩΣ κεντρικό συμπέρασμα πάντως της μέχρι τώρα κατάστασης είναι ότι το δημόσιο σύστημα υγείας του λεγόμενου σύγχρονου… “ανεπτυγμένου” κόσμου οι κυβερνώντες (όλων ανεξαιρέτως των χωρών), το είχαν γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι!
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ εδώ ειδικές γνώσεις, για να το διαπιστώσει κανείς, αρκεί η απλή λογική. Ο κακός χαμός που γίνεται όπου ο ένας κλέβει τον ιατρικό εξοπλισμό του άλλου, οι θάνατοι χιλιάδων ανθρώπων που ενώ έχουν πληρώσει μια ζωή τα μαλλιοκέφαλά τους για την ασφάλισή τους δεν είχαν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, η ασύλληπτη αισχροκέρδια και πολλά ακόμη, τα περιγράφουν όλα…

ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ πρόσφατο. Στη Γαλλία ξεψύχησαν τις τελευταίες εβδομάδες 2.000 άνθρωποι στους οίκους ευγηρίας ή στο σπίτι ή στους διαδρόμους των νοσοκομείων! Δηλαδή δεν είχαν πρόσβαση σε στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη! Τα εκατομμύρια επι εκατομμυρίων ευρώ και δολλάρια που έδωσαν πολίτες ανά τον κόσμο για την υγεία τους, πήγαιναν οπουδήποτε αλλού εκτός απο εκεί που τα έδιναν για να έχουν έστω έναν αναπνευστήρα!
ΕΝΑ ΑΛΛΟ φρικιαστικό συμβάν έρχεται από το Εσεξ της Βρετανίας όπου πριν δύο ημέρες, τμήμα του εθνικού συστήματος υγείας έστειλε οδηγία στα γηροκομεία ότι άνθρωποι άνω των 75 ετών δεν θα γίνονται δεκτοί στα νοσοκομεία!!! Για να κερδίσει το… σύστημα χρόνο!!!
ΜΑΛΙΣΤΑ καλεί τις οικογένειές τους να τους… προετοιμάζει για το τέλος!!! Την ίδια στιγμή που ένα ον απροσδιορίστου ηλικίας που το χουν βαφτίσει και με τη… Θεία συγκατάθεση Βασίλισσα, καλεί τους Βρετανούς ενωμένους και όλους μαζί ν’ αντιμετωπίσουν την πανδημία!!!

ΟΛΟΙ μαζί εκτός βέβαια απ’ αυτούς που περισσεύουν και δημιουργούν… ανακατωσούρα και βάρος! Κι αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν για να πάνε στα ιδιωτικά που όχι μόνο δεν έχουν επιταχθεί, αλλά κάνουν χρυσές δουλειές!!! Σίγουρα, λοιπόν, η ζωή δεν θα είναι ίδια μετά. Μένει μόνο να δούμε τι θα έχουμε διδαχθεί απ’ όλα αυτά!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Ε, να μην καθίσει και μια πλημμύρια μέσα σ’ αυτή τη συγκυρία;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Η ελευθερία και η υγεία μοιάζουν με το οξυγόνο. Αισθάνεσαι την αξία σου όταν λείπουν» – Θυμόσοφη ρήση

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Μέσα σ’ αυτή τη μαυρίλα έρχεται και η είδηση ότι μειώθηκε η ατμοσφαιρική ρύπανση του πλανήτη λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας παγκοσμίως… Μάλιστα σε κάποιες περιοχές η ρύπανση που ανιχνεύτηκε βρίσκεται σε επίπεδα προ βιομηχανικής περιόδου!!!
Πουλιά!
Σε κάποιες σύγχρονες και κοσμοκατοικημένες μεγαλουπόλεις, άρχισαν ν’ ακούγονται ήχοι που ουδέποτε τους άκουσε αυτί ανθρώπου εδώ και δεκαετίες. Μέχρι και οι ήχοι των πουλιών. Ν’ ακους δηλαδή κελάηδισμα στους δρόμους της Νέας Υόρκης και να νομίζεις ότι βρίσκεσαι στα… Αγραφα!
Ανάσα
Πήρε ανάσα ο δύστυχος ο πλανήτης από την καθημερινή βιοπραγία που δέχεται καθημερινά! Κι εκεί που μέσα σε όλη αυτή τη σκοτούρα μόλις ακους την πληροφορία σε πλημμυρίζει ένα αίσθημα χαράς, το διαδέχεται αμέσως η απογοήτευση διότι γνωρίζεις πως όλο αυτό συνέβη κατ’ ανάγκη κι όχι επειδή κατάφερε ο άνθρωπος να έλθει σε αρμονία με το φυσικό του περιβάλλον…
Αναπνευστήρα!
Το φυσικό του περιβάλλον το έχει καταξεσκίσει στο όνομα του κέρδους και της εξουσίας! Εξοντώνοντας μάλιστα κι εκείνους που το είχαν κατορθώσει (βλέπε… “υπανάπτυκτες” χώρες στην υφήλιο και κυρίως τους γηγενείς κατοίκους της Αμερικής πριν φθάσουν οι “πολιτισμένοι”)! Η γη, λοιπον, αναπνέει αυτή τη στιγμή χωρίς να χρειάζεται αναπνευστήρα! Αντίθετα τον χρειαζόμαστε εμείς και μάλιστα οι “ανεπτυγμένοι” τον κλέβει ο ένας από τον άλλο!!!

Κάνει… “τζίζ” τέτοια ενημέρωση

Δεν θα ήταν, λοιπον, χρήσιμο να μας ενημερώνουν δίκτυα και “εθνικοί γιατροί” ανα την υφήλιο (οι κατα τόπους Τσιόδρες δηλαδή του κόσμου), πως πεθαίνουν οι άνθρωποι;  Οχι να μας παρουσιάζουν γραφήματα που αναφέρονται σε θανάτους, κρούσματα και περιστατικά λες και είναι ποσοστά κομμάτων σε εκλογές, αλλά να μας λένε αναλυτικά σε ποιο μέρος ξεψύχησαν αυτοί οι άνθρωποι; Στα νοσοκομείο, έχοντας ιατρική φροντίδα ή στο σπίτι;  Πως να μας πουν όμως τέτοια πράγματα που αποκαλύπτουν ακόμη περισσότερο την αθλιότητα των συστημάτων δημόσιας υγείας; Κάνει… “τζιζ” τέτοιου είδους ενημέρωση οπότε μένουμε σε ένα… γενικό γράφημα!