Διοικητής 5ης ΥΠΕ: Διοικητική υπάλληλος παραδέχθηκε την εμπλοκή της στην υπόθεση των εικονικών εμβολιασμών στο Κ.Υ. Παλαμά

*Η έρευνα εξελίσσεται προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς υπάρχει και το θέμα του τί έγιναν τα εμβόλια εκείνα που «περίσσεψαν» *Ειδικό νόμο προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας

Την συστηματοποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τους εικονικούς εμβολιασμούς απέναντι στον κορωνοϊό προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με αφορμή την υπό διερεύνηση υπόθεση στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, όπου υπάλληλος εξέδιδε πιστοποιητικά εμβολιασμού σε πολίτες που δεν είχαν ποτέ εμβολιαστεί.

Να θυμίσουμε, όπως είχε γράψει το προηγούμενο διήμερο ο «Νέος Αγών», ότι η υπό διερεύνηση υπόθεση αφορά τουλάχιστον 44 περιπτώσεις εικονικών εμβολιασμών σε πολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης σημείωσε ότι «έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να αποκαλυφθούν όλες εκείνες οι παράμετροι που υπάρχουν για να έχουμε μια σαφή εικόνα και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μετά στις νόμιμες διαδικασίες».
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Σερέτης, υπήρχε μια διοικητική υπάλληλος που εμπλέκεται στην υπόθεση και έχει παραδεχθεί τη συμμετοχή της. Παράλληλα, συνέχισε, μία γιατρός όταν ρωτήθηκε γιατί έλειπε η υπογραφή της, δεν απάντησε. «Οι ευθύνες θα αποδοθούν μέχρι τέλους» επισήμανε.
Πρόσθεσε ότι η διοικητική υπάλληλος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ η έρευνα εξελίσσεται προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς υπάρχει και το θέμα του τί έγιναν τα εμβόλια εκείνα που «περίσσεψαν» από τους εικονικούς εμβολιασμούς.
Όπως ανέφερε, ένα ακόμα στοιχείο, το οποίο διερευνάται είναι οι άνθρωποι οι οποίοι έπαιρναν αυτά τα πιστοποιητικά, καθώς όπως αναφέραμε προηγουμένως προέρχονται από περιοχή της Β. Ελλάδος. Γι’ αυτό και η μήνυση η οποία κατατέθηκε, τόνισε ο κ. Σερέτης, είναι κατά παντός υπευθύνου.
Διευκρίνισε ότι το εμβολιαστικό σύστημα λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια και γίνονται τακτικοί έλεγχοι στις εμβολιαστικές γραμμές για τυχόν παρατυπίες. Παράλληλα στάθηκε στον σημαντικό ρόλο που έχει διαδραματίσει το Κέντρο Υγείας Παλαμά, στο οποίο μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 40.000 εμβολιασμοί με απόλυτη ασφάλεια.