Την επέκταση του διπλασιασμού του προστίμου για άσκοπη μετακίνηση σε όλη τη χώρα για τις ημέρες του Πάσχα, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της μάχης για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός, οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο 300 ευρώ και θα αφαιρούνται οι πινακίδες τους, σε περίπτωση που εντοπιστούν να κάνουν άσκοπες μετακινήσεις.

Επίσης, θα ελέγχεται εξονυχιστικά ο λόγος μετακίνησης Β4, βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες, ως προς το μέρος προορισμού, με τους παραβάτες να επιβαρύνονται με πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων.

“Από το Μεγάλο Σάββατο και ως τη Δευτέρα του Πάσχα επεκτείνουμε σε όλη τη χώρα το μέτρο του προστίμου των 300 ευρώ (διπλασιασμός των 150) και αφαίρεσης πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση” είπε συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς.

“Ένας στους δέκα συμπολίτες μας δηλώνει εμμέσως ή και σαφώς ότι δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες. Λες και ο ιός δεν υπάρχει περίπτωση να φθάσει σε αυτούς ή σε όσους έρθουν σε επαφή. Η επέκταση των μέτρων γίνεται προληπτικά για την προστασία όλων” είπε χαρακτηριστικά αιτιολογώντας την απόφαση.

Επανέλαβε άλλωστε πως την ημέρα του Πάσχα θα ισχύσουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τα οποία τηρεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τα πάντα γύρω μας, έχει επηρεάσει τον τρόπο που βιώνουμε αυτές τις άγιες ημέρες, ανέφερε.

Ολα μεν πάνε καλά όμως είναι σημαντικό να συνεχίσουμε, χωρίς εξαιρέσεις, την προσπάθεια, επισήμανε και προσέθεσε για τις φορολογικές δηλώσεις:

“Η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ηλεκτρονική, άρα δεν χρειάζεται οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να μετακινούνται. Η ημερομηνίας λήξης είναι η 30η Ιουνίου, δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε”.

Πηγή : news247