18.9 C
Καρδίτσα
16.8 C
Λάρισα
18.9 C
Βόλος
19.6 C
Τρίκαλα
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορονοϊός – Ιστορικός Χαράρι: Θα διάλεγα την Ελλάδα για παγκόσμιο ηγέτη κατά της πανδημίας (video)

Εύσημα δίνει στην Ελλάδα για τη διαχείριση της κρίσης του νέου κορονοϊού, ο διάσημος Ισραηλινός ιστορικός και συγγραφέας, Γιουβάλ-Νόα Χαράρι.

Σε συνέντευξή του στο The Late Late Show του Τζέιμς Κόρντεν, ο Χαράρι μίλησε για την παγκόσμια κρίση του κορονοϊού και επαίνεσε την Ελλάδα για τη διαχείρισή της λέγοντας χαρακτηριστικά: «εάν είχα να διαλέξω ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα για το ποιος πρέπει να διευθύνει τον κόσμο σήμερα, να μας δώσει ένα σχέδιο δράσης, κατηγορηματικά θα διάλεγα την Ελλάδα».

Μιλώντας για τις ΗΠΑ και συγκρίνοντας την αντίδρασή τους με τις υπόλοιπες χώρες, ο Χαράρι σχολίασε: «αν δούμε τι έγινε στο εσωτερικό των ΗΠΑ στην πανδημία, τότε ίσως δεν είναι και τόσο κακό που δεν ανέλαβε την ευθύνη (της διαχείρισης) για όλο τον κόσμο. Γιατί πηγαίνει χειρότερα σχεδόν από κάθε άλλη χώρα. Όχι μόνο σε σύγκριση με την Κίνα αλλά και αν τη συγκρίνεις με τη Νότια Κορέα, τη Νέα Ζηλανδία (τα πηγαίνει χειρότερα). Ακόμη και με την Ελλάδα. Η Ελλάδα κάνει φανταστική δουλειά για να περιορίσει αυτήν την επιδημία», τόνισε. «Εάν είχα να διαλέξω ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα για το ποιος πρέπει να διευθύνει τον κόσμο σήμερα, να μας δώσει ένα σχέδιο δράσης, κατηγορηματικά θα διάλεγα την Ελλάδα» υπογραμμίζει.

Δείτε στο βίντεο την αναφορά για την Ελλάδα μετά το 11:40:

Πηγή : reader