Mε συμβολικές αλλά και ουσιαστικές δράσεις τίμης στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, σε συνεργασία με Συλλόγους και εθελοντές του Δήμου. Παρούσα η δημοτική αρχή, δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, καθώς οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης. Με τήρηση των μέτρων και με τις ανάλογες αποστάσεις λόγω κορονοϊού, έγιναν συμβολικές παρεμβάσεις:
Συγκεκριμένα το χθες το πρωϊ στο Βοτανικό Κήπο, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Νεοχωρίου έγινε συλλογή σκουπιδιών κατά μήκος της ακτογραμμής, ενώ παιδιά του Νεοχωρίου φύτεψαν δύο δέντρα συμβολικά. Την ίδια ώρα στο χώρο «Σταυρός» Κερασιάς, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κερασιάς και εθελοντές από χωριά του Δήμου, καθάρισαν το χώρο του αναψυκτηρίου από σάπια ξύλα, σκουπίδια και έκοψαν τα χόρτα.
Το αναψυκτήριο είναι περιουσιακό στοιχείο το Δήμου και αναμένεται να λειτουργήσει από κοινού, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κερασιάς και τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας. Επίσης οι εθελοντές καθάρισαν το υφιστάμενο μονοπάτι που οδηγεί στο Σχολείο Δάσους από ξερά κλαδιά και σκουπίδια που άφησαν κυνηγοί κατά καιρούς.
Στο χώρο του Σχολείου Δάσους ο δήμαρχος Πλαστήρα ανέφερε ότι είναι το πρώτο Σχολείο Δάσους στη χώρα που δημιουργεί Δήμος. Στόχος, είπε, είναι να καταστεί η λίμνη Πλαστήρα Περιβαλλοντικό – Εκπαιδευτικό Κέντρο για Έλληνες και ξένους μαθητές μέσα από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Το Σχολείο Δάσους θα το επισκέπτονταν ήδη τα πρώτα 8 σχολεία από την Ευρώπη, αλλά ματαιώθηκε η έλευση λόγω covid19.
Τέλος, μετά από 15 χρόνια εγκατάλειψης στο Γυμνάσιο Μεσενικόλα έγινε από το Δήμο γενικός καθαρισμός του χώρου, ενώ δημοτική αρχή και εθελοντές συμπλήρωσαν με εργασίες καθαριότητας των εγκαταστάσεων, σκάλες κλπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από 15ετίας που έκλεισε το Γυμνάσιο, για πρώτη φορά καθαρίστηκε, με στόχο να αξιοποιηθεί. Σε πρώτη φάση ο Δήμος θα μετατρέψει μία αίθουσα σε Στέκι Νεολαίας, ενώ μελετάται να τοποθετηθεί γήπεδο μπάσκετ.
Ο δήμαρχος δήλωσε στο «Νέο Αγώνα»: «Πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ τους Συλλόγους και τους εθελοντές διότι μετατρέπουν το συμβολισμό της Ημέρας Περιβάλλοντος σε δράση και αποτέλεσμα. Πολιτεία, Αυτοδιοίκηση και Κοινωνία, οφείλουν να κάμουν στάση ζωής την προστασία του Περιβάλλοντος. Ειδικότερα η Αυτοδιοίκηση και το Κράτος οφείλουν να αποδεικνύουν με τις πολιτικές επιλογές, με δράσεις και έργα την αγάπη τους για το Περιβάλλον και να μην μένουν στα λόγια. Ο τόπος μας απειλείται από τις βιομηχανικού τύπου ανεμογεννήτριες, οι οποίες θα επιφέρουν ανεπανόρθωτες βλάβες στα βουνά μας. Έχουμε Χρέος να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο, πρέπει παραδώσουμε στις επόμενες γενιές αλώβητο το φυσικό Περιβάλλον, διότι είναι εθνικό κεφάλαιο και το μέλλον τους».