Αναστάτωση επικράτησε χθες το πρωί στην Καρδίτσα, καθώς σε διάστημα μικρότερο της μιας ώρας, ξέσπασαν δύο φωτιές σε διαφορετικά σημεία.

Οι πρώτες σειρήνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας άρχισαν να ηχούν λίγο πριν τις 10 το πρωί, όταν ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα στην οδό Αβέρωφ. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο πυροσβεστικά οχήματα με τους πυροσβέστες να προχωρούν στην κατάσβεσή της προτού εξαπλωθεί.

Περίπου μισή ώρα μετά, οι σειρήνες των πυροσβεστικών οχημάτων άρχισαν ξανά να ηχούν στο κέντρο της πόλης, καθώς από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε φωτιά στο πατάρι κεντρικού καταστήματος επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.

Στο σημείο επιχείρησαν και πάλι άμεσα δύο πυροσβεστικά οχήματα. Οι πυροσβέστες χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό κατέσβησαν την φωτιά, η οποία περιορίστηκε στο πατάρι του καταστήματος και δεν επεκτάθηκε στην υπόλοιπη επιχείρηση.

Από την φωτιά προκλήθηκαν υλικές, ενώ για σχεδόν μία ώρα η τροχαία Καρδίτσας διέκοψε την κυκλοφορία στην Ηρώων Πολυτεχνείου στο σημείο που διασταυρώνεται με τις οδούς Υψηλάντου και Νικηταρά προκειμένου να προχωρήσει η επιχείρηση κατάσβεσης.

Η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας και στις δύο περιπτώσεις απέτρεψε τα χειρότερα.