Ειδικό λογαριασμό για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών επιχειρήσεων, που επλήγησαν από τον «Ιανό», προτίθεται να ανοίξει το Επιμελητήριο Καρδίτσας. Αυτό τόνισε χθες στο ΔΣ του ΕΒΕ, το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Κώστας Ζυγογιάννης.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε στο «Νέο Αγώνα», πρόθεση του επιμελητηρίου είναι να απευθυνθεί σε φορείς, με σκοπό την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες. Ο αριθμός θα δημιουργηθεί στη Συνεταιριστική Τράπεζα και το ποσό θα συγκεντρωθεί θα μοιραστεί στις επιχειρήσεις – μέλη του επιμελητηρίου.

Ειδική αναφορά στη χθεσινή συνεδρίαση έγινε στα ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα, για τις επιχειρήσεις επίσης που επλήγησαν από τις πλημμύρες. Ο κ. Ζυγογιάννης τόνισε πως πρέπει να δοθούν ειδικές επιδοτήσεις για την αντικατάσταση μηχανημάτων που καταστράφηκαν από τα λασπόνερα, ενώ θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα, ώστε να δοθούν κονδύλια και για την ανακαίνιση των καταστημάτων. Τέλος το ΔΣ του ΕΒΕ αποφάσισε ομόφωνα να μειωθούν οι ετήσιες συνδρομές των μελών από τη νέα χρονιά.