ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ τις φωτογραφίες και τα βίντεο από τον αγώνα του ΑΣΚ με τον Χαρίλαο Τρικούπη που έγινε το περασμένο Σάββατο και ο οποίος εγκαινίασε το νέο μεγάλο κλειστό της Καρδίτσας αναμφίβολα νιώθεις μια ευφορία. Ιδιαίτερα αν είσαι άνθρωπος του αθλητισμού…

O ΛΟΓΟΣ είναι ένας και βασικός: Γιατί οι “μονομαχίες” που εξελίχθηκαν στο παρκέ του σύγχρονου αθλητικού χώρου ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, είχαν ως φόντο χιλιάδες φιλάθλους! Οι εικόνες παρέπεμπαν σε αθλητική αναμέτρηση κορυφαίου επιπέδου…

ΑΠ αυτές δηλαδή που έχει στερηθεί η Καρδίτσα τα τελευταία χρόνια μετά την εξαφάνιση της Αναγέννησης, αλλά και την κατάντια των αθλητικών υποδομών! Στο “αχούρι” της πόλης μας, που κατ’ αυθαιρεσία ονομάζουμε Στάδιο, φιλοξενήθηκαν πριν δυο χρόνια τα τελευταία μεγάλα μαζικά αθλητικά γεγονότα της περιοχής μας!

ΑΠΟ τη στιγμή που τα “επενδυτικά φάντομ” και οι “μούκου μούκου μπόϊς” κατέστρεψαν και εξαφάνισαν την Αναγέννηση, απουσιάζουν αυτά τα μάτς που θα προσέλκυαν στο γήπεδο όπου θα διεξάγονταν χιλιάδες κόσμου! Η καταπληκτική προσπάθεια του ΑΣΚ είχε βεβαίως μαζικότητα, αλλά στεγάζονταν στο… “κοτέτσι” που, κατ’ αυθαιρεσία επίσης, ονομάζαμε κλειστό γυμναστήριο!

ΠΑΡΟΤΙ  ήταν η μοναδική ομάδα σε όλες τις εθνικές κατηγορίες μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, που είχε συνεχώς και σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια, γεμάτο γήπεδο η μικρή χωρητικότητα στο παλιό κλειστό δεν επέτρεψε να ανέβει ο αριθμός παραπάνω από 800 φιλάθλους!

ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ λοιπόν και ρεκόρ προσέλευσης είχαμε το περασμένο Σάββατο. Ρεκόρ όλων των εποχών για αγώνα μπάσκετ ή βόλεϊ στην περιοχή μας, το οποίο μακάρι να καταρριφθεί με νέα σημαντικά αθλητικά γεγονότα στο άμεσο μέλλον…. Υπάρχουν, πλέον οι προϋποθέσεις του χώρου!

ΧΩΡΙΣ άλλωστε τη μαζική παρουσία των φιλάθλων δεν έχει νόημα καμία προσπάθεια ακόμη κι αν οι ομάδες και οι αθλητές που αγωνίζονται είναι επιπέδου… τσάμπιονς λίγκ! Μιζέριασε η ψυχή μας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια από τότε που έκλεισαν οι ανεκδιήγητοι την εξέδρα στο Δημοτικό Στάδιο να βλέπουμε άδεια… τσιμέντα ως φόντο στους αγώνες!

ΑΚΟΜΗ  και σ’ αυτους τους μεγάλους της Αναγέννησης που είχε πάνω από 4.000 κόσμο η εικόνα που έβγαινε απο τις κάμερες ήταν τραγική λόγω του λουκέτου της ανατολικής εξέδρας! Βλέποντας τις όμορφες εικόνες με την εξέδρα πλημμυρισμένη απο φιλάθλους στον αγώνα του ΑΣΚ, έφτιαξε η διάθεσή μας…

ΤΟ  σημαντικότερο, τονώθηκε το ηθικό εκείνων που τρέχουν και δεν φθάνουν για να έχει ο αθλητισμός της Καρδίτσας εκπροσώπηση σε μεγάλες κατηγορίες! Ζεστάθηκε η ψυχή τους το περασμένο Σάββατο…

ΕΡΩΤΗΣΗ

Τελικά πόσοι το… πρωτόφτιαξαν αυτό το κλειστό;

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Ζούμε μέσα στις επιθυμίες μας παρά στα επιτεύγματά μας»

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Το τελευταίο μαζικό αθλητικό γεγονός στην Καρδίτσα ήταν το παιχνιδι της Αναγέννησης με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας τον Οκτώβριο του 2017. Ηταν το πρώτο μάτς του συλλόγου επι θητείας του… “επενδυτού” Κλαους Μίλερ!!!

Παρακαταθήκη

Φυσικά το να φθάσει ο σύλλογος της πόλης μας να παίξει με τον Παναθηναϊκό, δεν ήταν αποτέλεσμα της δραστηριότητας του “επενδυτικού φάντ”, αλλά της προηγούμενης διοίκησης που είχε αποχωρήσει αφήνοντας παρακαταθήκη την καλύτερη πορεία όλων των εποχών από καταβολής των επαγγελματικών πρωταθλημάτων!

Προς τα κάτω

Εκείνο το απόγευμα βρέθηκαν στο Στάδιο περίπου περισσότεροι από 3.000 φίλαθλοι. Από εκείνη την ημέρα και μετά όλα πήγαν προς τα κάτω με ιλιγγιώδη ταχύτητα για να φθάσουμε στην απόλυτη απαξίωση και τη διάλυση του συλλόγου με την απόσυρση και τον υποβιβασμό στα τοπικά μέσα σε 1,5 χρόνο!

Ανυπολόγιστη

Η ζημιά που έκαναν στην Αναγέννηση και στον αθλητισμό της Καρδίτσας τόσο τα φάντομ όσο και οι ανεκδιήγητοι που ανέλαβαν την ομάδα απο τη Γ’ Εθνική, ήταν πραγματικά ανυπολόγιστη και πρωτοφανής. Πήγαν πίσω την ομάδα τουλάχιστον δέκα χρόνια!