ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Οι δύο Καρδιτσιώτες διαιτητές του προχθεσινού φιλικού της Αναγέννησης με την ΑΕΛ δεν είδαν καλά (ίσως φταίει και ο ελλιπής φωτισμός από τους προβολείς του Σταδίου) τη φάση στο σουτ του Ξέρρα στο 81’ και τη φάση που η ομάδα της Λάρισας κέρδισε το πέναλτι τέσσερα λεπτά αργότερα και μ’ αυτό μείωσε…

Αν είχαν… καλύτερη όραση, θα διαπίστωναν πως στην πρώτη περίπτωση η μπάλα πέρασε εμφανώς τη γραμμή της εστίας και στη δεύτερη δεν υπήρχε καμία απολύτως ανατροπή στο μαρκάρισμα του Κοτσώνη.

Βέβαια είναι γνωστό τοις πάσι πως διαχρονικά οι δικοί μας διαιτητές που διευθύνουν φιλικά της Αναγέννησης στην προετοιμασία, δεν κάνουν ο,τι συνάδελφοί τους στις άλλες πόλεις οι οποίοι στις “αμφισβητούμενες φάσεις” δεν έχουν πρόβλημα να σφυρίξουν υπέρ των τοπικών ομάδων. Πρόσφατο παράδειγμα το φιλικό της Κοζάνης. Εδώ στην Καρδίτσα ακόμη και τα “καραμπινάτα” δίνονται ανάποδα!!!

Έτσι που λέτε, αντί το προχθεσινό ματς να τελειώσει 3-0 (θα μπορούσε να πάει και 4-0 και 5-0 αν ήταν πιο εύστοχοι οι παίκτες της Αναγέννησης) τελείωσε με 2-1 και παραλίγο στο τέλος να γίνει και 2-2! Πιστεύαμε ότι μ’ αυτή την εξέλιξη θα γλίτωνε τη θέση του και ο Κώστας Φραντζέσκος!

Δυστυχώς όμως παρά τη… φιλότιμη προσπάθεια των συμπολιτών διαιτητών να κρατήσουν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή και χθες κυκλοφορούσε ότι ο Κούγιας του έδωσε… “φύλλο πορείας”!!!

Πριν καλά καλά προλάβει να παίξει πέντε φιλικά, ο άλλοτε καταπληκτικός σπεσιαλίστας των απευθείας φάουλ και νυν προπονητής φαίνεται ότι θα κουνήσει μαντήλι! Βέβαια κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Κούγιας διέψευσε τα δημοσιεύματα, αλλά όπως τη βλέπουμε τη δουλειά, δύσκολα θα βγάλει… Σεπτέμβριο ο Φραντζέσκος!

Όλα αυτά όμως αφορούν στη γειτονική ομάδα! Δεν είναι σωστό να μπαίνουμε στα εσωτερικά της, οπότε να πάμε στη δική μας η οποία έδωσε άλλο ένα πολύ καλό δείγμα γραφής. Οχι γιατί κέρδισε τη σπουδαία – σε όνομα – αντίπαλό της, αλλά γιατί στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης έπαιξε θαυμάσια!

Σωστά στάθηκε ο Αμανατίδης στην γενικότερη παρουσία κι όχι στο σκορ. Τα σκορ στα φιλικά έχουν τη σημασία τους βέβαια, κυρίως για την αυτοπεποίθηση των παικτών και το κλίμα στους φιλάθλους, αλλά δεν δίνουν τίποτα άλλο.

Χρησιμεύουν για να παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους οι παίκτες και να τεστάρεται η γενικότερη λειτουργία του συνόλου ενόψει των επίσημων αγώνων. Στην Ελλάδα, φθάσαμε στο σημείο ν’ αποτελούν “πιστοποιητικά ικανότητας” για τους προπονητές! Διαθέτουμε, βλέπετε, και… μπαλαδόρους παράγοντες!

Αυτό που κρατάμε από το ματσάκι της Κυριακής, λοιπόν, είναι η πολύ καλή και μεστή εμφάνιση της Αναγέννησης που είναι συνέχεια προηγούμενων και μας δείχνει ότι κάτι καλό δημιουργείται, όπως βεβαίως και τη διάθεση του κόσμου που έδωσε βροντερό παρών στο ανακαινισμένο Στάδιο!

Μία πρόγευση, δηλαδή, για το τι μπορεί ν’ ακολουθήσει στην αθλητική χρονιά που έρχεται ήταν αυτός ο αγώνας. Μια γιορτή επιστροφής της ζωής στα γήπεδα, αλλά και της Αναγέννησης στο ρόλο της πρωταγωνίστριας κι όχι του… “Τζανετάκου” που είχε πριν λίγο καιρό όπου είχε καταστεί η χαρά του κάθε πικραμένου! Τώρα αυτή είναι που… “πικραίνει” κόσμο και δρομολογεί εξελίξεις, τώρα αυτή είναι που μας βάζει λίγο χρώμα στην γενικότερη μαυρίλα των ημερών!

Δεν χρειάζεται έπαρση, αλλά η αισιοδοξία που πηγάζει από τη δραστηριότητά της είναι δικαιολογημένη…