ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Με την πανδημία και τα παρεπόμενά της, όπως το αντιλαμβανόμαστε άπαντες, δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα. Καθώς πλησιάζει ο Σεπτέμβριος και μπαίνουμε στο Φθινόπωρο, καθώς ολοκληρώνεται η τουριστική περίοδος, θ’ αρχίσει να αγριεύει και πάλι κατάσταση. Όπως δηλαδή συνέβη και περσι! Στο ίδιο έργο θεατές!

Ήδη οι αριθμοί ανεβαίνουν και προετοιμαζόμαστε αναλόγως. Όπως συμπέραναν οι ειδικοί τηλεστάρ – λοιμωξιολόγοι, ο ιός κολλάει και μεταδίδεται από όλους εμάς τους… ανεύθυνους, ενώ η πολιτεία έχει κάνει όλα τα απαραίτητα! Οπως δηλαδή πράττει διαχρονικά με όλα όσα αφορούν στη θωράκιση αυτού του τόπου…

Αύξησε θεαματικά τις ΜΕΘ, προσέλαβε ειδικευμένο προσωπικό, βελτίωσε τις συνθήκες εργασίες των γιατρών και των υγειονομικών, αναβάθμισε τα νοσοκομεία, επίταξε τους κλινικάρχες στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος, αραίωσε τους μαθητές στις σχολικές αίθουσες, κατακεραύνωσε τους καραβοκύρηδες που είχαν 150% πληρότητα στην τουριστική περίοδο, τις αεροπορικές εταιρίες που στρίμωχναν τον κόσμο σαν σαρδέλες για να μη χάσουν κανα ευρώ, αγόρασε εκατοντάδες λεωφορεία για να μη συνωστιζόμαστε στα μέσα μαζικής μεταφοράς, πήρε με λίγα λόγια όλα τα απαραίτητα μέτρα, για ν’ αναχαιτίσει τον άτιμο αυτόν ιό!

Κι ερχόμαστε τώρα εμείς οι ανεύθυνοι πολίτες, που δεν επιδεικνύουμε την λεγόμενη “ατομική ευθύνη”, τα τινάζουμε όλα στον αέρα και εξακολουθούμε να τον μεταδίδουμε! Ε, στο τέλος θα αγριέψει κι άλλο ο πρώην νομάρχης μας και διαχρονικός και διαπαραταξιακός – πλέον – υπουργός αρμόδιος για την προστασία μας!

Κάτι ξέρει και αγοράζει συνεχώς αύρες νερού, αυτοκίνητα, γκλοπ, χημικά και εξοπλισμό!  Για την υγεία μας το κάνει! Για το καλό μας! Αφού δεν καταλαβαίνουμε με το ήρεμο (διαγγέλματα, οδηγίες κλπ), θα καταλάβουμε με το άγριο!

Όπως ακριβώς συνέβη και με τις πυρκαγιές! Ειδατε τι νίλα χοντρή έπαθαν στο τέλος αυτοί που τις έβαλαν; Στην αρχή έκαιγαν δάση και σπίτια, αλλά όταν πήγαν να κάψουν τη… θάλασσα έσβησαν όλες! Πήγαν η άτιμη… κλιματική αλλαγή κι ο παλιοκαύσωνας, να τα βάλουν με ποιους; Τους ειδικούς! Τους αρίστους!  Που πατε ρε γατάκια;

Όχι μόνο αντιμετωπίστηκε η πύρινη λαίλαπα που πηγε να πλήξει τον τόπο μας, αλλά στη θέση των καμένων δένδρων θα ξεφυτρώσει στο “άναψε -σβήσε” (για να ταιριάζει στη θεματολογία), η… ανάπτυξη. Πράσινη, μπλε, ροζουλί, με κόκκους ή χωρίς! Ο,τι τραβάει η ψυχή μας…

Να δοξάζουμε, λοιπόν, το μεγαλοδύναμο εμείς οι ανεύθυνοι που έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Ν’ ανάβουμε το καντηλάκι κάθε μέρα και να λέμε “ευχαριστώ”! Κι όχι μόνο στους κυβερνώντες, αλλά και στους άλλους της αντιπολίτευσης που επίσης έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους.

Ευτυχώς μας λυπήθηκε η Μεγαλόχαρη…

Το σκίτσο είναι από τον Ιάκωβο Βάη και το τραγουδάκι, δική μας επιλογή για να “δένει” με την κατάσταση!