Τις δυνάμεις τους ενώνουν Δήμος Καρδίτσας και Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων για τη δημιουργία νέας κοινωνικής δομής και συγκεκριμένα ενός κοινωνικού μαγειρείου για τη σίτιση άπορων δημοτών.
Η σύσταση της δομής βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως υπογράμμισε η κ. Ουρανία Σούφλα Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με το Δήμαρχο Καρδίτσας για τις κοινωνικές δομές του Δήμου και το έργο που προσφέρουν.
Παράλληλα, η αρμόδια αντιδήμαρχος σημείωσε ότι στις αρχές του επόμενου μήνα θα λάβει χώρα η νέα διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ. Για τις ημέρες των εορτών μάλιστα, επισήμανε, με τη συμβολή δημοτών και τοπικών επιχειρήσεων, μοιράστηκαν στους προέδρους των 33 τοπικών κοινοτήτων δέματα για την κάλυψη των αναγκών 15-20 οικογενειών σε κάθε χωριό.
Ο κ. Βασίλης Τσιάκος από την πλευρά του εξήρε το έργο των κοινωνικών δομών σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, παρέχοντας πολύτιμη βοήθεια στους δημότες που έχουν ανάγκη, ορισμένοι εξ αυτών όπως σημείωσε δεν διαθέτουν τα αυτονόητα.
Πρόσθεσε ότι εκτός από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φαρμακείο, το κοινωνικό φροντιστήριο και το πρόγραμμα βοήθεια στο Σπίτι, καταβάλλονται προσπάθειες για τη δημιουργία κι άλλων δομών. «Είναι απαραίτητο να δείξουμε ότι είμαστε δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη και να αναδείξουμε αρχές και αξίες όπως η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός» υπογράμμισε και ευχαρίστησε την κ. Σούφλα για τη συμβολή της στην ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των κοινωνικών δομών.