ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Το ότι η Αναγέννηση επέστρεψε για τα καλά στο προσκήνιο, το δαπιστώνει κανείς όχι μόνο από τα ρεπορτάζ που πύκνωσαν (και σε πανελλήνια εμβέλεια πλέον), τις κινήσεις ενίσχυσης, οργάνωσης και γενικότερα τη δραστηριότητα που επιδεικνύει, αλλά και από τις προσεγγίσεις του κόσμου!

Κι όχι μόνο αυτές που εμπεριέχουν ενθουσιασμό, καλή διάθεση, δίψα για αγωνιστική δράση αλλά και προσδοκίες για μια καλή πορεία, αλλά και εκείνες με κριτική. Οχι την καλοπροαίρετη, αλλα αυτή του “ξερόλα” που δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο, τίποτα που να ξεφύγει και να πέσει κάτω!

Έτσι συμβαίνει πάντα. Όταν μαζεύονται γύρω από μία ομάδα και οι “μυαλοπωλητές”, τότε σημαίνει ότι αυτή ανέβηκε επίπεδο. Αντιθέτως, όταν περνάει δύσκολα, τότε αραιώνουν από δίπλα της γιατί υφίσταται μεγάλος κίνδυνος να βάλουν και το χέρι στην τσέπη!

Τώρα που διασφαλίστηκε ότι πληρώνουν άλλοι, ε, καιρός είναι είναι να τους κάνουμε και κριτική για τις επιλογές τους!!! Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά είναι που το ζούμε το έργο! Ετσι γινόταν, έτσι θα γίνεται πάντα…

Όταν κατάφεραν κάποιοι ανεκδιήγητοι ολόκληρη Αναγέννηση να την καταστήσουν σουρωτήρι, να την οδηγήσουν στις πιο βαριες ήττες της ιστορίας της, να την αποσύρουν απο την αγωνιστική δράση και να τη φουνταριάσουν στο τοπικό, δεν ακούγονταν “κιχ”! 

Όταν η έρμη η ομάδα βίωνε τις χειρότερες στιγμές από τότε που ιδρύθηκε για να ικανοποιηθεί η ασχετοσύνη και η ματαιοδοξία κάποιων χαρταετών, οι “μυαλοπωλητές” είχαν εξαφανιστεί! Λες και τους κατάπιε η γη! Δεν ήταν ν’ ακούσουν για Αναγέννηση, άλλαζαν γρήγορα κουβέντα. Μόνο εμείς εδώ και κάποιοι πονεμένοι ψελλίζαμε το όνομα!

Τώρα που διασφαλίστηκε ότι κάποιοι θα είναι στη διοίκηση, επέστρεψαν με εμφατικό τρόπο!!! Άρχισαν ήδη τις βαρυσήμαντες τοποθετήσεις περι των μεταγραφικών κινήσεων και όχι μόνο. Μέχρι και το που επέλεξε η ομάδα να κάνει προετοιμασία αναλύουν. “Εχει λιγνίτη η Πτολεμαϊδα και όταν τρέχουν οι παίκτες στις προπονήσεις θα τον εισπνέουν” έγραφε κάποιος σ’ ενα σχόλιο!

Ένας άλλος διαφωνούσε με το… κόκκινο χρώμα που είχαν τα μπλουζάκια αποστολής των μελών της ομάδας! “Γιατί κόκκινο κι όχι κίτρινο” αναρρωτήθηκε!
Μόλις δε ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Αθανασιάδη, έγινε ο… χαμός από αναλυτές του πληκτρολογίου: Αποψη, στυλάκι, ασύγκριτες ποδοσφαιρικές γνώσεις και φυσικά μπόλικη ειρωνία…

Εκεί που δεν έβγαζαν τσιμουδιά οταν στην Αναγέννηση των ΜΗΔΕΝ βαθμών του “καλως τα παιδιά καλώς τα 5-0” και της τελευταίας θέσης, προσλαμβάνονταν ο Μπάμποβιτς, για να κάνει τη μεγάλη… αντεπίθεση, τώρα σχολιάζουν τη μεταγραφή ενός παίκτη που ήταν αρχηγός του ΠΑΟΚ επί χρόνια, έχει παιξει στην Εθνική και έχει πετύχει συνολικά 120 γκολ σε super league και διεθνείς διοργανώσεις!!!

Όταν ο Χρυσοβαλάντης έφερνε στην Καρδίτσα τα πουλιά τα διαβατάρικα είχαμε στάση – “γαργάρα” και τώρα που έρχονται παίκτες με βιογραφικά απο δω μέχρι την Κίνα, έχουμε αποδόμηση, πριν καλά καλά τους δούμε να κλωτσάνε! Ε, βέβαια! Άλλο Κλάους Αθανασιάδης, άλλο… επενδυτής Κλάους Μίλερ!!!

Στη χώρα που μας έχουν κάψει 1.5 εκατομμύριο στρέμματα δάσους για να βάλουν λαμπόγιαλα και η αντίδραση είναι διαδηλώσεις για τα… τσιπ του Μπιλ Γκέιτς στο εμβόλιο, θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό;

Μην τρελαθούμε! Φυσιολογικά πράγματα ζούμε. Ιδιαίτερα για μια πόλη που βρίσκεται και στην τελευταία θέση αυτής της χώρας!!!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Δεν απορούμε καθόλου, όπως γράφουμε πιο πάνω, γι’ αυτού του είδους τις προσεγγίσεις που γίνονται στην Αναγέννηση. Ετσι συμβαίνει παντού. Μένουμε μόνο στα θετικά και στην καλή διάθεση της πλειοψηφίας του κόσμου. Ενας κόσμος φαρμακωμένος που θέλει να ξαναζήσει τη διαδικασία του γηπέδου την οποία του την είχαν κόψει κι αυτή όπως και πολλά άλλα!

Στους στόχους της
Επίσης μένουμε στο γεγονός ότι η διοίκηση Παπαδημητρίου έχει μια συγκεκριμένη λογική που είναι εμφανής από το περασμένο καλοκαίρι. Δεν ασχολείται με τους “μυαλοπωλητές” που παρουσιάζονται κατά καιρούς και είναι αφοσιωμένη στους στόχους της…

Οι… “αρνητές”!
Αυτό έκανε κι όταν ξεκίνησε ολη αυτή η προσπάθεια επανόδου. Αν θυμάστε και τότε είχαμε τους “αρνητές”! Οχι του εμβολίου, αλλά της προόδου του συλλόγου! Τους έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια, προχώρησε και η ομάδα ανέβηκε ΑΗΤΤΗΤΗ και παίζοντας ΜΠΑΛΑΡΑ!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ:

Με τόσο μυαλό πως διάολο έπιασε πάτο αυτός ο τόπος;