Το δρόμο για τις φυλακές πήρε η 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα.

Η 35χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα, μετά την προσέλευσή της στον ανακριτή, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είπε τίποτα και τήρησε το δικαίωμα της σιωπής. «Η εντολέας μου λόγω της σωματικής και ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται, δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί. Έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής και ζήτησε να απολογηθεί σε επόμενο χρόνο. Επιπλέον υπήρξαν νέα στοιχεία τα οποία θέλαμε να μελετήσουμε και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε» δήλωσε ο συνήγορος της μετά το πέρας της διαδικασίας.

Η κατηγορουμένη αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της απείθειας (αστυνομικός κατέθεσε ότι αρνήθηκε τον έλεγχο και την ακινητοποίησαν όταν την προσέγγισαν για να την μεταφέρουν στην αστυνομία) αλλά και το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για την επίθεση στην Ιωάννα το πρωινό της 20ης Μαϊου.

Χθες η 34χρονη Ιωάννα, θύμα της φρικτής επίθεσης με βιτριόλι δήλωνε δια του συνηγόρου της Απόστολου Λύτρα ότι θα αναμένει την σημερινή απολογία της κατηγορουμένης στον ανακριτή να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Εντωμεταξύ συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για την εμμονή που -όπως φαίνεται- είχε αποκτήσει η 35χρονη με την Ιωάννα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, είχε τοποθετήσει GPS στο αυτοκίνητό της για να παρακολουθεί τις κινήσεις της, ενώ στο σπίτι της βρέθηκαν σημειώσεις με σκέψεις της. Σε κάποιο από αυτά φέρεται να αναφέρεται στον 40χρονο άνδρα, για τα μάτια του οποίου φέρεται να έριξε βιτριόλι στην Ιωάννα. «Αυτός, με αυτόν πορεύομαι, ξαφνικά εκεί που είναι μόνος του και θέλει να με δει κάποια του κολλάει. Αλλά δεν κάνει κάτι. Με κρατάει στα χέρια του. Θα φύγω από τη ζωή του ή θα με διώξει;», αναφέρει χαρακτηριστικά η γυναίκα, σύμφωνα με το MEGA, για τον 40χρονο.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η 35χρονη επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα θεωρώντας ότι εκείνη μπορεί να αποτελεί εμπόδιο στην σχέση της με ένα 40χρονο άνδρα. Μια σχέση όμως, που όπως κατέθεσε ο ίδιος ο 40χρονος στις αρχές, ήταν ελεύθερη χωρίς υποχρεώσεις και δεσμεύσεις. Παρ’ όλα αυτά η κατηγορουμένη, λόγω ενός αιτήματος φιλίας που έκανε ο 40χρονος στην Ιωάννα, αποφάσισε, σύμφωνα με τη δικογραφία να της επιτεθεί. Μάλιστα, όπως προκύπτει από στοιχεία της δικογραφίας ενδέχεται να προετοίμαζε την επίθεσή της σε βάρος της άτυχης κοπέλας από τον περασμένο Ιανουάριο, δεδομένου ότι μάρτυρας – γείτονας της Ιωάννας έχει καταθέσει πως έβλεπε το διάστημα εκείνο μια μυστηριώδη γυναίκα κάτω από την πολυκατοικία τους στο Μοσχάτο.

Οι δύο γυναίκες φαίνεται ότι γνωρίζονταν από τα παλιά, κατάγονται από διπλανά χωριά της Αμφιλοχίας και παρότι μπορεί να μην είχαν φιλία, υπήρχε γνωριμία. Μάλιστα, η 35χρονη, όταν η Ιωάννα αποδέχθηκε το αίτημα φιλίας του 40χρονου στο Facebook, της έστειλε μήνυμα, για να το διαγράψει με το διάλογο που ακολούθησε να φαίνεται ότι γίνεται σε ήρεμο κλίμα.

Πηγή: iefimerida