•Την προσοχή των πολιτών εφιστά η ΕΛ.ΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες κακόβουλη προσπάθεια επιτηδείων να προσεγγίσουν το κοινό της Καρδίτσας με τηλεφωνικές κλήσεις, έχοντας ως στόχο να υπο- κλέψουν τραπεζικά τους στοιχεία. Οι επιτήδειοι καλούν από το εξωτερικό (κυρίως από αριθμούς του Ην. Βασιλείου) ή και από σταθερά τηλέφωνα του εσωτερικού, προσποιούμενοι εκπροσώπους επενδυτικών εταιριών και τραπεζών.

Στις περιπτώσεις των κλήσεων από το εξωτερικό ζητούν προσωπικά στοιχεία για επενδύσεις σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα και online trading. Σε ότι αφορά τις κλήσεις από σταθερά τηλέφωνα του εσωτερικού, οι επιτήδειοι προσποιούνται εκπροσώπους τραπεζών και «ενημερώνουν» τα υποψήφια θύματα ότι έχει πέσει το σύστημα της τράπεζας. Με αυτή την πρόφαση τους ζητούν προσωπικά τραπεζικά στοιχεία (όπως pin λογαριασμών ή cvv- κωδικό ασφαλείας κάρτας).

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ εφιστούν την προσοχή, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες πρέπει να είναι υποψιασμένοι μπροστά στον κίνδυνο υφαρπαγής προσωπικών δεδομένων, όσο πιστικός και αν είναι κάποιος στο τηλέφωνο. Τονίζουν ότι καμία τράπεζα δεν επικοινωνεί με το κοινό για να ζητήσει κωδικούς ή άλλα προσωπικά δεδομένα.