Ανοιχτή συγκέντρωση διοργανώνει η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και στα Αιολικά στα Αγραφα την Τετάρτη με αφορμή τις διώξεις αγωνιστών από την αστυνομία Καρδίτσας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρει τα εξής:

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ! – ΟΧΙ στην ποινικοποίηση του αγώνα!

ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ !

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Τετάρτη, 27 του Νοέμβρη, 6 μ.μ.

Πρίν λίγες ημέρες, άνδρες της αστυνομίας πήγαν στα σπίτια τεσσαρων αγωνιστών του κινήματος κατά της εγκατάστασης αιολικών εργοστασίων στα Άγραφα, για να τους παραδώσουν την «κλήση για παροχή εξηγήσεων», στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καρδίτσας και συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, για «εξακρίβωση τέλεσης αδικημάτων παράβασης άρθρων» σχετικά με τη «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και τη «φθορά ξένης ιδιοκτησίας» κατά την κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο της Καρδίτσας στις 22 Αυγούστου. Στη συγκεκριμένη κινητοποίηση ο κόσμος που βρέθηκε στο δημαρχείο κατάφερε να μπλοκάρει τη διαδικασία της οικονομικής επιτροπής, που θα επικύρωνε τη δημοπρασία 10 δασικών τεμαχίων του Δήμου Καρδίτσας σε τεχνική εταιρία, προκειμένου να περάσουν οι υποδομές μεταφοράς ρεύματος από τα αιολικά εργοστάσια, που θέλουν να κατασκευάσουν στις βουνοκορφές των Αγράφων. Η μαζική και μαχητική κινητοποίηση στο Δημαρχείο ήταν συνέχεια προηγούμενων αντίστοιχων δράσεων, που στόχο είχαν την ανάδειξη της γιγαντιαίας καταστροφής που δρομολογείται στα Άγραφα και το ξεδίπλωμα των αντιστάσεων των ντόπιων κοινωνιών.

Η τακτική των διώξεων με στόχο την τρομοκράτηση και την εξόντωση των αγωνιστών δεν μας είναι άγνωστη. Δεκάδες άλλοι αγωνιστές και κινήματα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής και τις διώξεις.

Άλλωστε και στην Καρδίτσα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την αστυνομοκρατία, το ξύλο, τα χημικά και τα δακρυγόνα και με περικυκλωμένο το δημαρχείο το μεσημέρι της 22ης Αυγούστου, ώστε να γίνουν οι συνεδριάσεις. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ασφαλίτες, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ απλώθηκαν και στο βουνό για εξακριβώσεις στοιχείων σε όσους περνούσαν.

H ποινικοποίηση του αγώνα και το καθεστώς ομηρίας που ετοιμάζουν, για να ξεκινήσουν την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα Άγραφα, δεν θα περάσει. Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη σωτηρία των Αγράφων, την υπεράσπιση της φύσης και του φυσικού κόσμου από τις αδηφάγες βλέψεις του κράτους και των μεγαλοεργολάβων. Σε καμία περίπτωση οι διώξεις δεν μας πτοούν. Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον δρόμο του μαζικού και μαχητικού αγώνα μαζί με όλους εκείνους (μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους), με τους οποίους βρεθήκαμε και θα βρεθούμε στους δρόμους.

Καλούμε τους φορείς του κινήματος, τις οργανώσεις, τις συλλογικότητες, τα σωματεία, τους συλλόγους, τους λίγους εναπομείναντες κατοίκους των Αγραφιώτικων χωριών, όλους εκείνους που υπερασπίζονται τον άνθρωπο, τη ζωή και το περιβάλλον, τη νεολαία, τον μαθητή, τον σπουδαστή,  τον φοιτητή, τον εργαζόμενο, τον λαό της Καρδίτσας να καταδικάσουν άμεσα την κατασταλτική μεθόδευση και να παρευρεθούν στη συγκέντρωση.

ΑΓΡΑΦΑ: ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΑΤΗΤΑ – ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΑΤΗΤΑ!

KATΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην «πράσινη ανάπτυξη» και στα αιολικά στα Άγραφα