Επιστροφή του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας στην Καρδίτσα, εξηγήσεις για την απόφαση αναστολής έναρξης λειτουργίας του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, στήριξη του Τμήματος Δημόσιας Υγείας και δημιουργία έδρας Σχολής.
Με το τετράπτυχο αυτό στην «ατζέντα», οι φορείς του Νομού θα επιδιώξουν συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τα ακαδημαϊκά ζητήματα της περιοχής.

Υπόμνημα
Οι φορείς θα στείλουν υπόμνημα προς τη Νίκη Κεραμέως με το οποίο θα ζητήσουν συνάντηση (παρουσία των βουλευτών) στις 13 Δεκεμβρίου, ημέρα που η υπουργός θα βρεθεί στην Καρδίτσα για να παραστεί ως κεντρική ομιλήτρια σε κομματική εκδήλωση.
Στο πλαίσιο αυτό και υλοποιώντας την απόφαση της σύσκεψης φορέων που έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες, συνεδρίασε χθες στο Δημαρχείο Καρδίτσας το άτυπο συντονιστικό όργανο που συστάθηκε για τα ζητήματα που αφορούν το ακαδημαϊκό μέλλον του Ν. Καρδίτσας. Στο συντονιστικό όργανο συμμετέχουν οι Δήμαρχοι του Νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης, οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου και του Εργατικού Κέντρου και εκπρόσωποι των Πανεπιστημιακών Τμημάτων που λειτουργούν στην Καρδίτσα.

Διατροφής και Διαιτολογίας

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε ότι ζητούμενο για την Καρδίτσα αποτελεί η επιστροφή του δυναμικού Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας που μεταφέρθηκε στα Τρίκαλα με το σχέδιο Γαβρόγλου. Επισημάνθηκε ότι μετά τη φυγή της Διατροφής και Διαιτολογίας, το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής που έχει μείνει στην Καρδίτσα λειτουργεί μόνο του στο συγκεκριμένο ακαδημαϊκό πεδίο, με ό,τι κινδύνους μπορεί να εγκυμονεί η εξέλιξη αυτή για το μέλλον.

Αναστολή λειτουργίας
Από την υπουργό οι φορείς θα ζητήσουν επίσης εξηγήσεις για την απόφασή της αναστείλει την έναρξη λειτουργίας του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, χαρακτήρισαν αρνητική την εξέλιξη της αναστολής λειτουργίας του Τμήματος, η οποία έρχεται να προστεθεί στις δυσμενείς επιπτώσεις που είχε για την περιοχή το σχέδιο Γαβρόγλου με την απομάκρυνση του δυναμικού Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας.

Τμήμα Δημόσιας Υγείας
Στη Νίκη Κεραμέως θα τεθεί το ζήτημα της άμεσης στήριξης του νέου Τμήματος Δημόσιας Υγείας, με δομές, εξοπλισμό και ακαδημαϊκό προσωπικό. Από τους φορείς επισημάνθηκε η δυναμικότητα φαίνεται να έχει το νεοσυσταθέν τμήμα, στο οποίο ωστόσο καταγράφονται ελλείψεις.

Έδρα σχολής

Τέλος οι φορείς θα ζητήσουν από την υπουργό τη δημιουργία έδρας Σχολής το αντικείμενο της οποίας θα καθοριστεί με τη συνεργασία ακαδημαϊκών και εμπειρογνωμόνων. Να θυμίσουμε ότι ο Νομός Καρδίτσας είναι ο μόνος που δεν έχει έδρα σχολής με το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.