Από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζονται οι κλήσεις της αστυνομίας σε συνδημότες που εναντιώνονται στην εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στα Αγραφα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση των αγώνων

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας εκφράζει την συμπαράστασή του στους συνδημότες αγωνιστές της Καρδίτσας που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις έξω από το Δημαρχείο Καρδίτσας τον Αύγουστο διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα.
Έχουν κληθεί (3 από τους παραπάνω συνδημότες μας) από την αστυνομία , να καταθέσουν «ανωμοτί προς παροχή εξηγήσεων», είτε ως μάρτυρες για «εξακρίβωση τέλεσης αδικημάτων …για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας» και να «μετατραπούν» ίσως αύριο σε κατηγορούμενους, ή για να χρησιμοποιηθούν «μαρτυρίες» τους, ώστε να σχηματισθεί δικογραφία. Είτε για ν’ απολογηθούν, ως κατηγορούμενοι και με βάση μια ήδη σχηματισμένη δικογραφία.
Η κλήση τους εντάσσεται στα πλαίσια της εκστρατείας της κυβέρνησης που βρίσκεται σε εξέλιξη όλο το τελευταίο διάστημα και σκοπό έχει να τρομοκρατήσει κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται διεκδικώντας τα δικαιώματά του.
Η τακτική των διώξεων με στόχο την τρομοκράτηση και την εξόντωση των αγωνιστών δεν μας είναι άγνωστη. Δεκάδες άλλοι αγωνιστές και κινήματα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής και τις διώξεις.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις, το μόνο μέσο διεκδίκησης, όλων όσων δικαιούται ο λαός μας.
Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση των αγώνων.
Σε καμία περίπτωση οι διώξεις δεν πρέπει να φοβίζουν κανένα στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγωνιστές και στους κατοίκους της περιοχής που παλεύουν για να το δίκαιο των αιτημάτων τους.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ