Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ομοσπονδιακοί υπέβαλαν νομικά έγγραφα που αναφέρουν λεπτομερώς γιατί ο Alexander Hillel Treisman -ο οποίος αρχικά συνελήφθη τον Μάιο για κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας- πρέπει να κρατηθεί εν αναμονή της δίκης. Μεταξύ των λόγων που το FBI θέλει να τον κρατήσει πίσω από τα κάγκελα είναι μια πιθανή συνωμοσία για τη δολοφονία του υποψηφίου των Δημοκρατικών για την Προεδρία των ΗΠΑ.

Οι ομοσπονδιακοί ισχυρίζονται ότι ο Treisman δημοσίευσε ένα meme στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ρωτώντας αν πρέπει να σκοτώσει τον Μπάιντεν. Αναφέρουν παράλληλα ότι είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει σε ένα Wendy’s που απέχει 4 μίλια από το σπίτι του Μπάιντεν. Οι ομοσπονδιακοί ισχυρίζονται ότι βρήκαν επίσης μια λίστα η οποία τελείωνε με τη λέξη «εκτέλεση».

Σύμφωνα με έγγραφα που ήρθαν στην κατοχή του TMZ, το FBI ισχυρίζεται ότι τον Μάιο βρήκε το φορτηγό του Treisman γεμάτο με όπλα και εκρηκτικά, από ένα AR-15 μέχρι ένα πιστόλι Taurus .380.

Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες ισχυρίζονται επίσης ότι ο Treisman είχε 509.000 δολάρια, βιβλία για επιβίωση και κατασκευή βομβών, καθώς και σχέδια με τη σβάστικα και αεροπλάνα που συντρίβουν κτίρια. Λένε ταυτόχρονα ότι ανακάλυψαν και άδειες οδήγησης από τρεις διαφορετικές πολιτείες. Σύμφωνα με τα έγγραφα, οι αναζητήσεις του Treisman στο διαδίκτυο μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 2020 περιελάμβαναν πληροφορίες σχετικά με τη διεύθυνση κατοικίας του Μπάιντεν, γυαλιά νυχτερινής όρασης και άλλα.

Το πιο τρομακτικό, σύμφωνα με το TMZ, είναι ότι οι ομοσπονδιακοί ισχυρίζονται επίσης ότι βρήκαν ένα σημείωμα από τον Οκτώβριο του 2019 στο κινητό του Treisman σχετικά με ένα σχέδιο για πυροβολισμούς σε εμπορικά καταστήματα την ημέρα των Χριστουγέννων ή την Black Friday.

Πηγή: iefimerida