Όλο και αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στη Λάρισα με αποτέλεσμα την ένταξη της περιοχής μας στην πορτοκαλί ζώνη της αυξημένης επιτήρησης και τα μέτρα να γίνονται πιο αυστηρά με χρήση μάσκας παντού (εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί) από τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Τα νέα κρούσματα που εντοπίζον­ται πάντως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκο­μείο σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, είναι από 11 χρόνων και πάνω με τον μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων να ανέρχεται στα 27 χρόνια, ενώ η εικόνα των νοσηλευομένων βελτιώθηκε από την Τετάρτη. Συγκεκριμένα στους θαλάμου αρνητικής πίεσης της Μονάδας Λοιμω­δών Νοσημάτων νοσηλεύονται 10 ασθενείς, στη ΜΕΘ 5 διασωληνωμένοι ασθενείς και 7 ασθενείς στον 4ο όροφο του κτιρίου στοθυς ειδικά διαμορφωμένους χώρους, ενώ στη ΜΕΘ νεογνών νοσηλεύεται νεογνό …8 ημερών που βρέθηκε στη Λα­μία θετικό στον ιό και μεταφέρθηκε στη Λάρισα.

Μεταξύ των νέων κρουσμάτων εί­ναι και γιατρός της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νο­σοκομείου, που τέθηκε σε καραν­τίνα και ξεκίνησε η διαδικασία της ιχνηλάτησης.