ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

TO ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ καλοκαίρι, όπως είναι γνωστό, έλαβε χώρια μια απο τις… δεκάδες αναδιαρθρώσεις των εθνικών κατηγοριών του Ελληνικού ποδοσφαίρου υπό τις ευλογίες της πολιτείας με τον προηγούμενο υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη να πρωταγωνιστεί στην όλη υπόθεση.

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι η αναδιάρθρωση είχε ως πρώτο στόχο την αναβάθμιση του αθλήματος, και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι ΠΑΕ ιδίως από τη δεύτερη κατηγορία όπου στα μισά της κάθε χρονιάς αποσύρονταν λόγω αδυναμίας! Γι’ αυτό και η ΕΡΤ (εμείς δηλαδή) ανέλαβε τη χρηματοδότηση μέσω τηλεοπτικών συμβολαίων της δεύτερης και της τρίτης κατηγορίας!

ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ονομάστηκαν superleague 2 και football league, ενώ ουσιαστικά επανήλθε και η Δ’ Εθνική που ονομάζεται Γ’ Εθνική!!! Πάμε όμως να δούμε ποια είναι τα… οφέλη αυτής της… αναγέννησης του αθλήματος μιας και βρισκόμαστε πλέον στη μέση της σεζόν. Να δούμε πόσο ρε αδερφέ… αναβαθμίστηκε το προϊόν και κατά πόσο έγινε πιο ελκυστικό για το φίλαθλο κόσμο της χώρας. Έχουμε και λέμε:

Η ΠΡΩΤΗ εθνική επαγγελματική κατηγορία (Super league) είναι υπόθεση των δύο σ’ ο,τι αφορά το πρωτάθλημα. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Δηλαδή μια από τα ίδια… Στο ζήτημα, δε της αξιοπιστίας ζούμε μαγικές στιγμές! Τόσο που φθάσαμε στο σημείο να νομοθετεί η βουλή τροπολογίες νύχτα για να μη στεναχωρέσει τους καλούς μας “επενδυτές!!!

H ΔΕΥΤΕΡΗ εθνική (super league 2), απλώς δεν βλέπεται! Μόνο κάποιοι έγκλειστοι σε φυλακές και μάλιστα βρισκόμενοι στην απομόνωση παρακολουθούν τα παιχνίδια από την ΕΡΤ. Στα γήπεδα πηγαίνουν οι γνωστοί… τρείς παρέα με τον κούκο!!! Μάλιστα ήδη δύο ομάδες (Κέρκυρα και Απόλλων Καλαμαριάς) είναι υπο απόσυρση κι αφού έφαγαν τα λεφτά της ΕΡΤ αφήνοντας τους πάντες απλήρωτους, συνεχίζουν την παράδοση!

Η ΤΡΙΤΗ εθνική (football league) είναι η μόνη κατηγορία που έχει ενδιαφέρον στην πλοκή, λόγω της συμμετοχής μεγάλων παραδοσιακών επαρχιακών ομάδων που αντί ν’ αγωνίζονται στην πρώτη και στη δεύτερη εθνική, παρότι κάποιες κέρδισαν άνοδο πέρσι, τις έστειλαν στην τρίτη!!! Απο κόσμο; Αριά – αριά να φαινόμαστε καμια σαρανταριά!

Η ΤΕΤΑΡΤΗ εθνική (Γ’ Εθνική), είναι ένα… αξιοθρήνητο περιφερειακό πρωτάθλημα που θα ολοκληρωθεί πριν βγεί ο Μάρτιος!!! Μιλάμε για μια γελοιότητα άνευ προηγουμένου που δεν έχει σχέση βέβαια μ’ αυτό που λέμε εθνική διοργάνωση!

ΟΠΩΣ αντιλαμβάνεστε από τα παραπάνω, μιλάμε για απόλυτη… επιτυχία του εγχειρήματος! Για να το πούμε με τη δική μας ορολογία που έγινε και viral στα πρωϊνάδικα της ποιοτικής μας τηλεόρασης, μιλάμε για μεγάλη… πετυχησιά!!!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Δηλαδή αυτό το σκανδιναβικό ψύχος είναι μέσα από τη σκανδιναβία;

ΤΟ ΡΗΤΟ

«Του κακού καιρού τα γνέφια, άλλα πάνω κι άλλα κάτω»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Στα βήματα του προηγούμενου (και του παραπροηγούμενου και του παρα παρα προηγούμενου και φυσικά του… επόμενου!) υφυπουργού αθλητισμού βεβαίως βαδίζει και ο σημερινός. Δείγμα του ότι η όλη ιστορία δεν εχει να κάνει με τα πρόσωπα, ακόμη κι αν αυτά έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Οι πολιτικές είναι ίδιες κι απαράλλαχτες. Οι διαφορές έχουν να κάνουν με τον τρόπο και την ιδιοσυγκρασία του καθενός ενώ το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο τραγικό! Παράδειγμα ο Βασιλειάδης διακρίθηκε ιδιαιτέρως για τις… αναδιαρθρώσεις της συμφοράς, ο Αυγενάκης φαίνεται ότι έχει… ταλέντο στις παρεμβάσεις στα ανεξάρτητα (γελάστε ελεύθερα) όργανα της πολιτείας! Οπως και να χει δηλαδή, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον, η… μαγεία συνεχίζεται!