ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Τα πράγματα είναι απλά. Όταν για να πάρεις βαθμούς (ιδιαίτερα στα εκτός έδρας) πρέπει να “ματώσεις” κι έχεις να αντιμετωπίσεις πέρα από τη δική σου κακοδαιμονία (χθες στην Ηγουμενίτσα η μπάλα δεν… ήθελε να μπει στα αντίπαλα δίχτυα!) και τα φαλτσοσφυρίγματα, βρίσκεσαι σε απόλυτα μειονεκτική θέση σ’ ο,τι αφορά έναν μεγάλο και υπερβατικό στόχο όπως η άνοδος!

Πόσο μάλλον όταν την ίδια στιγμή η βασική ανταγωνίστρια περνάει με… ευχές, “λουλούδια” και σπρώξιμο από όποια έδρα κι αν παίζει! Οταν μάλιστα ο αντίπαλος της τη δυσκολεύει, έρχεται η διαιτησία να κάνει τη διαφορά και να παρέχει… υπηρεσίες!!!

Κάπως έτσι διαμορφώνεται μέχρι στιγμής το σκηνικό στο στο πρωτάθλημα της super league 2! Η Βέροια είναι η ομάδα που έχει τον… “αέρα” μαζί της από το ξεκίνημα του φετινού μαραθωνίου οπότε μετά και την 18η αγωνιστική είναι και το μεγάλο φαβορί να κόψει πρώτη το νήμα στον φετινό μαραθώνιο!

Στο προχθεσινό παιχνίδι στην Αριδαία εκεί που πήγε να δυσκολευτεί ήλθε ο διαιτητής να βάλει το χεράκι του και έτσι κατόρθωσε να πάρει μία ακόμη νίκη και να εδραιωθεί για τα καλά στην κορυφή. Το ίδιο συνέβη σε πεντ’ εξι ματς ακόμη και προφανώς το ίδιο θα συμβεί σε κάποια ακόμη (αν χρειαστεί) μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η Αναγέννηση από την πλευρά της στο πολύ κρίσιμο παιχνίδι με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα, μπορεί οπως γράψαμε δίπλα να έπαιζε μονότερμα, να βομβάρδισε (ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο) την εστία των γηπεδούχων, αλλά γυρίζει στην Καρδίτσα με έναν κι όχι με τρείς βαθμούς.

Η διαιτησία και χθες έδειξε τις προθέσεις της κι έβαλε “πλάτη” για να βοηθήσει τους γηπεδούχους να κόψουν βαθμούς. Τόσο στη φάση που η Αναγέννηση ζητά πέναλτι, όσο και σε κάποιες άλλες. “Πλάτη” όμως έβαλαν και οι ίδιοι οι παίκτες της ομάδας μας που συναγωνίζονταν ποιος θα χάσει την καλύτερη ευκαιρία!

Η διαφορά στη γενική κατάταξη παρότι οι “κιτρινόμαυροι” έχουν τέσσερα παιχνίδια λιγότερα, άνοιξε περισσότερο από την κορυφή, όμως το σημαντικότερο δεν είναι οι μέχρι τώρα βαθμολογικοί συσχετισμοί που μπορεί σε μια καθαρή διοργάνωση να αλλάξουν, αλλά η αίσθηση που είναι διάχυτη πλέον, πως ό,τι και να γίνει το συγκρότημα της Ημαθίας θα έχει την εύνοια όταν τη χρειαστεί.

Πέραν όλων των παραπάνων, στη δική της αυτοκριτική η Αναγέννηση θα πρέπει να σταθεί στο γεγονός ότι αδικεί τον εαυτό της, όπως χθες που δεν πήρε αυτό που δικαιούταν με βάση την αγωνιστική της αξία.

Επίσης στο γεγονός ότι η διακοπή μετά το νικηφόρο ματς με τον Ολυμπιακό Β’ στο Κερατσίνι ήταν πραγματικά πολύ επιζήμια καθώς ο ένας μήνας αγωνιστικής απραξίας που μεσολάβησε μέχρι το επόμενο, είναι φανερό ότι ανέκοψε εντελώς τον ρυθμό της ομάδας και διαφοροποίησε την αγωνιστική της κατάσταση.

Αλλος δρόμος από το να συνεχιστεί η προσπάθεια δεν υπάρχει. Η ομάδα βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με τέσσερα ματς λιγότερα. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να βελτιώνεται και να παλεύει για να φθάσει όσο ψηλότερα μπορεί. Οι επόμενες αγωνιστικές θα δείξουν αν υπάρχουν ακόμη ελπίδες για προσέγγιση της κορυφής…