ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

ΣΤΗΝ εξαιρετική δημοσιογραφική σελίδα “Η μηχανή του χρόνου” υπάρχει κι ένα αφιέρωμα για ένα γεγονός που λίγοι γνωρίζουν, το οποίο καταγράφηκε το 1942 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής!

ΣΤΗΝ καρδιά του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, με τα ναζιστικά ορκ να έχουν καταλάβει σχεδόν όλη την Ευρώπη και να εξαπολύουν τις ορδές τους στη Σοβιετική Ενωση, τη νύχτα της 24ης Φεβρουαρίου εκείνης της χρονιάς, ένα… τριγωνικό αεροσκάφος εμφανίστηκε πάνω απο τον ουρανό του Λος Αντζελες

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ που ήταν σε επιφυλακή λόγω της πρόσφατης επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ, πήρε θέση μάχης, οι διακόπτες του ρεύματος κατέβηκαν για να υπάρξει συσκότιση και άρχισε το πυρ ομαδόν εναντίον του άγνωστου αντικειμένου!

ΟΠΩΣ υπολογίστηκε, αργότερα, χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 1400 αντιεροπορικά βλήματα και μέχρι τις 7 τα ξημερώματα έγινε της τρελής! Ακόμη και πολίτες βγήκαν στους δρόμους και πυροβολούσαν προς τον ουρανό! Ο απολογισμός ήταν τραγικός! Σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι και διαλύθηκαν κτίρια και αυτοκίνητα από τα θραύσματα των οβίδων!

ΚΑΤΑ τις 10 το πρωί, τοποθετήθηκαν δημοσίως για την… επιχείρηση και οι στρατιωτικοί. Ο εκπρόσωπος του Ναυτικού Γρανκ Νοξ δήλωσε ότι η επιχείρηση οφειλόταν σε νευρικότητα λόγω φόβου για επίθεση Ιαπώνων και ότι το τρομερό αντικείμενο ήταν τελικά ένα… αερόστατο!!!

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Τζόρτζ Μάρσαλ (που στη συνέχεια έγινε υπουργός εξωτερικων των ΗΠΑ και μπήκε στη ζωή μας μετά τον πόλεμο με το περιβόητο “σχέδιο Μάρσαλ”), υποστήριξε ότι το αντικείμενο ήταν πράγματι Ιαπωνικό αλλά δεν είχε σκοπό να επιτεθεί!

ΟΠΩΣ ήταν επόμενο, στο παιχνίδι μπήκαν την επομένη και τα… δημοσιογραφικά δαιμόνια και μάλιστα κυκλοφόρησαν και σχετικές οι φωτογραφίες στις εφημερίδες! Ετσι δόθηκε και η νέα… διάσταση, ότι το αντικείμενο ήταν τελικά από αποστολή εξωγήινων που σχεδίαζαν εισβολή στην Αμερική!!! Απεφάνθησαν, δηλαδή, κάποιοι πως επρόκειτο για… ΟΥΦΟ! Το αν είχε και… σκούφο δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί!

ΟΛΑ αυτά συνέβησαν κι ενώ είχε ήδη προηγηθεί το… έπος του Ορσον Γουέλς (ΦΩΤΟ) τον Οκτώβριο του 1938 που απο το ραδιόφωνο για τις ανάγκες μιας παράστασης αναφέρθηκε σε εισβολή Αρειανών στο Νιου Τζέρσεϊ, μ’ αποτέλεσμα να βγει η χώρα στους δρόμους και να ψάχνουν όλοι πανικόβλητοι για καταφύγια!!!

ΛΙΓΕΣ ώρες μετά ανακάλυψαν ότι επόκειτο για την παράσταση από το μυθιστόρημα “Ο πόλεμος των Κόσμων”! Όλα αυτά πριν μπει στη ζωή η τηλεόραση! Μόνο ένα ραδιοφωνάκι δηλαδή έκανε όλη τη δουλειά! Οι συνειρμοί για το τι μπορεί να συμβεί σήμερα είναι φυσιολογικοί. Αν καθίσει μάλιστα και κανένας… εξωγηινος ιός αλίμονό μας!!!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Κανένα αντισηπτικό έμεινε ρε παιδιά και για μας;

ΤΟ ΡΗΤΟ

«Ο φόβος του αγνώστου μας αποσπά την προσοχή από το γνωστό»

ΥΛΙΠ – ΓΑΛΛΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ&ΖΩΓΡΑΦΟΣ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Την πρώτη!
Να διαβάζει “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ” και “ΣΠΟΝΤΕΣ” ο Ερντογάν; Πάντως με το που γράψαμε χθες ότι δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα κορωνοϊού στην γειτονική μας φίλη και πάνω απ’ όλα… σύμμαχο Τουρκία, είχαμε την πρώτη ανακοίνωση!

Χειροκροτήματα
Αμέσως μετά έκανε δηλώσεις τονίζοντας ότι “κανένας ιός δεν είναι πιο δυνατός από την Τουρκία” εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων απο τα μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας! Αν ήθελαν ας μη χειροκροτούσαν τα μέλη! Για πότε θα έμεναν χωρίς… μέλη ούτε που θα καταλάβαιναν!

Δημοκρατική
Πως είπατε; Αν έχει κοινοβούλιο η Τουρκία; Φυσικά και έχει. Είναι κι αυτή μια… απόλυτα δημοκρατική χώρα με… εκλεγμένη κυέρνηση! Με ελευθερίες και σεβασμό στην αντίθετη άποψη!

Εκτός απο μία
Aκους εκεί δεν είναι δημοκρατική χώρα η Τουρκία; Ποιος το λέει αυτό; Φυσικά και είναι και γι’ αυτό άλλωστε απολαμβάνει και τη στήριξη των υπολοίπων… εταίρων μας! Ολοι μαζί άλλωστε μια… παρέα είμαστε!

Θωρακισμένη
Μια βορειοατλαντική συμμαχία εξοπλισμένη και θωρακισμένη απέναντι στους κοινούς εχθρούς! Ποιους εχθρούς; Μα, τους…. Αρειανούς που εισέβαλαν στο Νιου Τζέρσι το 1938 και στο Λος Αντζελες το 1942!!! Πολύ θέλουν, νομίζετε, να επανέλθουν;

Αγαπημένοι
Όσο για τα προβληματάκια μεταξύ των συμμάχων, με την εισβολή στην Κύπρο, με τα αεροπλάνα που κάθε μέρα φθάνουν μέχρι την Αθήνα και διάφορα άλλα, ε, σιγά! Ακόμη και στις καλύτερες οικογένειες υπάρχουν στιγμές έντασης, αλλά μετά τα ξαναβρίσκουν!

Αποφασίζουν οι στοιχηματικές εταιρίες

Κεκλεισμένων των θυρών, λοιπόν, οι αγώνες και σε κορυφαίο Ευρωπαϊκό επίπεδο.Το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Γουλβς για το Γιουρόπα Λίγκ θα γίνει σε άδειο Καραϊσκάκη. Κι εδώ όπως διαπιστώνουμε μπαίνει πάλι το χρήμα πιο πάνω από την υγεία.

Αφού υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού, γιατί δεν αναβάλλονται τα παιχνίδια και αποφασίζεται το κεκλεισμένων των θυρών;  Οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, οι διαιτητές και όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη διεξαγωγή ενός αγώνα δεν κινδυνεύουν; Πως όμως ν’ αναβληθούν τα παιχνίδια όταν οι στοιχηματικές εταιρίες και οι τηλεοπτικοί σταθμοί που τα καλύπτουν θα χάσουν εκατομμύρια; Η Στοιχηματικές Εταιρίες, λοιπόν, αποφασίζουν και για την υγεία μας!