ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Αν προχωρήσει το ενδιαφέρον που εκφράστηκε για την αναληψη των ηνίων της Αναγέννησης, η εξέλιξη θα είναι η άμεση άνοδος της ομάδας στη Γ’ Εθνική, δίχως να περιμένει τους “σοφούς” της ΕΠΟ και η άμεση εφαρμογή ενός πλάνου πρωταθλητισμού για τη νέα σεζόν με σκοπό άνοδο στη football league!
Αν παρατηρήσουμε πως διαμορφώνεται και ποιοι θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που ουσιαστικά πρόκειται για μια περιφερειακή διοργάνωση, θα διαπιστώσουμε ότι απουσιάζουν οι ομάδες με βαριά ονόματα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να παρουσιαστεί κάποια “άσημη” που να είναι δυνατή, αλλα όσο να ναι τα “βαριά χαρτιά” εχουν φύγει, με τελευταίο τον Πιερικό που ανέβηκε!
Την ίδια στιγμή που ανέβαινε μετά απο αρκετά χρόνια μιζέριας και απαξίωσης η ομάδα της Κατερίνης, η Αναγέννηση πήγαινε ανάποδα, προς τα κάτω. Για ν’ ακριβολογούμε πήγαινε με ιλιγγιώδη ταχύτητα για φούντο!

Μέσα, λοιπόν, σ’ αυτή την κατάσταση κι ενώ μας βρήκε και η απίθανη απόφαση της ΕΠΟ για διακοπή της σεζόν λόγω κορωνοϊού, το άμεσο μέλλον της Αναγέννησης σ’ ο,τι αφορά την κατηγορία που θα παίζει, εξαρτάται απο το πως θα… ξυπνήσουν οι παράγοντες της Ομοσπονδίας!
Το πιο σημαντικό όμως είναι κατά πόσο αυτές οι εξελίξεις που αφορούν στο άμεσο μέλλον, μπορούν να καθορίσουν και τη μακροπρόθεσμη πορεία της! Το αν δηλαδή θα γίνει εφτικτό να μπουν οι βάσεις για να επιστρέψει στο προσκήνιο, ή θα βαλτώσει για τα καλά στην αφάνεια!
Το διακύβευμα είναι αυτό ακριβώς. Και φυσικά δεν θα κριθεί μόνο από την κατηγορία στην οποία θ’ αγωνίζεται του χρόνου, αλλά από το πως θα λειτουργήσει κυρίως διοικητικά! Ολα εξαρτώνται απ’ αυτό. Ακόμη και η αγωνιστική ταυτότητα που θα παρουσιάζει έχει να κάνει με τις αποφάσεις και τον τρόπο διαχείρισης της διοίκησης.
Βεβαίως  η κατηγορία θα παίξει ρόλο για το κίνητρο όσων θα είναι μπροστά. Αλλο πράγμα να ξεκινήσει η Αναγέννηση από τη Γ’ Εθνική, έχοντας μάλιστα στόχο στο τέλος της σεζόν να βρίσκεται μια ακόμη κατηγορία πιο πάνω, άλλο να παραμείνει ξανά στο τοπικό χάνοντας μια χρονιά και μη γνωρίζοντας τι θα συναντήσει στην επόμενη Γ’ Εθνική!

Αν εξαιρέσουμε τον Πιερικό που ήταν οργανωμένος και με βοήθειες, το εν λόγω πρωτάθλημα, ήταν πραγματικά “αστείο” σε δυναμικότητα και εμβέλεια ομάδων και πέρσι και φέτος. Μια σοβαρή Αναγέννηση θα μπορούσε να ανέβει πολύ εύκολα. Βεβαίως αυτό το πράμα που κατέβηκε περσι δεν ηταν Αναγέννηση, αλλά κάτι άλλο απροσδιόριστο και γι’ αυτό έγινε “σουρωτήρι” και αποσύρθηκε πριν βγει ο Ιανουάριος!
Τη νέα χρονιά θα είναι στα ίδια, μπορεί και σε χειρότερα επίπεδα. Οποτε είναι μεγάλη ευκαιρία αν συντρέξουν όλα τα παραπάνω η ομάδα τη μεθεπόμενη σεζόν να ξεκινήσει από τη football league!!!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Ενα βιβλίο
Ο Νίκος Αλέφαντος είναι ένα… βιβλίο μόνος του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο! Εφυγε χθες από τη ζωή και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τη στεναχώρια σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στη φίλαθλη κοινότητα, ανεξαρτήτως συλλογικών προτιμήσεων…
Τραγούδι…
Υπήρξε από εκείνες τις ξεχωριστές φυσιογνωμίες του ελληνικού ποδοσφαίρου και η προσωπικότητά του ξεπέρασε τα ορια του αθλητισμού μ’ αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε ένας Ελληνας που να μην τον γνωρίζει. Αλλωστε έγινε και τραγούδι από τα “Παιδιά της Πάτρας”, ενώ η θρυλική του ατάκα “Τα πάντα όλα” θα μείνει διαχρονική!
Άπειρες
Άπειρες ιστορίες συνθέτουν τη δράση του. Και εντός των αγωνιστικών χώρων, αλλά φυσικά και οι παροιμιώδεις εμφανίσεις του στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Απειρες οι κόντρες του με ο,τι κινούνταν στο χώρο, αιρετικός, σε σημείο να χαρακτηρίζεται και γραφικός απο κάποιους, αλλά μέσα από την καυστική του κριτική, δεν μπορούσε κανείς να μην βρει αλήθειες…!
Τα… κεφτεδάκια!
Η θητεία του στους πάγκους πολλών ομάδων, είναι αφορμή για περιστατικά απίστευτα! Από τα… κεφτεδάκια στο τραπέζι εξηγώντας στην τακτική στους παίκτες του Ολυμπιακού, μέχρι τις μαύρες γάτες, την εμμονή με τον Μπάγεβιτς και τον Χαριστέα και τα κόκκινα μπλουζάκια!
Θα μας λείψει…
Θα μας λείψει ο Νικόλας! Και πιο πολύ θα λείψει σ’ αυτό τον κόσμο που αγάπησε το Ελληνικό ποδόσφαιρο εκείνες τις ιδιαίτερες δεκαετίες του ‘80 και του ‘90! Καλό ταξίδι αρχηγέ..

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα ξυπνήσουμε ή θα συνεχίσουμε στη χειμερία νάρκη;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Μάθε ν’ ακούς. Η ευκαιρία καμιά φορά σου χτυπά την πόρτα πολύ σιγανά» – Frank Tyger, Αμερικανός σκιτσογράφος