ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Πάμε να καταθέσουμε τα συμπεράσματά μας από το… “καρδιογράφημα” της Τετάρτης στο Στάδιο! Πρώτον και κυριότερον βγήκαμε… ζωντανοί από το τεστ, άρα αντέχουμε ακόμη!!! Όσοι πήγαμε στο γήπεδο περάσαμε υπέροχα και πανηγυρίσαμε εντόνως! Ζήσαμε ένα συναρπαστικό, αγωνιώδες και με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων παιχνίδι.

Όλα όσα αποζητά, δηλαδή, ένας φίλαθλος για ν’ ανανεώνει την επιθυμία του να δει μπαλίτσα που τόσο του έχει λείψει! Δεύτερον, ο αγώνας εξελίχθηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να φύγουν όλοι απο το γήπεδο με ενθουσιασμό! Μεγάλη υπόθεση αυτό για το κλίμα και τη συσπείρωση του συλλόγου!

Έτσι συμβαίνει πάντα όταν κερδίζει η ομάδα σου ένα ματς στα πέναλτι. Είναι μεγάλη η χαρά, όπως μεγάλη και η στεναχώρια για αυτόν που χάνει! Για ψάξτε να δείτε πως νιωθουν οι παίκτες της εθνικής Αγγλίας που από την εποχή της… Σταυροφορίας του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, παλεύουν να κερδίσουν ένα ματς στα πεναλτι και δεν μπορούν!!!

Από κει και πέρα να μην ξεχνάμε πως ζήσαμε επίσης και μία ιστορική στιγμή. Πρώτη φορά στα χρονικά κρίθηκε αγώνας Κυπέλλου στη “ρώσικη ρουλέτα” για την Αναγέννηση και είχε happy end!

Τη χάρηκε με την ψυχή του την πρόκριση ο κόσμος και μάλιστα με τον τρόπο που ήλθε την απόλαυσε περισσότερο! Αν κέρδιζε η Αναγέννηση προχθες μ’ ένα 3-0, ο ενθουσιασμός θα ήταν σίγουρα μικρότερος! Με όσα έγιναν σ’ αυτό το “θρίλερ” σε κάποια στιγμή νόμιζες ότι θα πάρει φωτιά η εξέδρα!!!

Έτσι το Κύπελλο, γι’ αυτό και στις χώρες που έχουν σοβαρό ποδόσφαιρο την προσέχουν τη συγκεκριμένη διοργάνωση γιατί εμπεριέχει (ιδιαίτερα στα νοκ αουτ ματς) το στοιχείο που καθιστά το ποδόσφαιρο “βασιλιά των αθλημάτων”: Το απρόσμενο!

Το ότι μια ομάδα που δεν είναι καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο μπορεί να κερδίσει! Αυτό που πήγε να γίνει δηλαδή προχθες στο Στάδιο όπου ο Αλμωπός βρέθηκε μια ανάσα μακριά από μία πολύ μεγάλη πρόκριση!

Τώρα επί των αγωνιστικών, ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμο το εν λόγω παιχνίδι για την Αναγέννηση και ο τρόπος που εξελίχθηκε. Συνειδητοποιήσαμε άπαντες πως σ’ αυτό το επίπεδο δεν υπάρχει καμία ομάδα εύκολη!

Ότι κάθε παιχνίδι έχει το δικό του ξεχωριστό σενάριο! Οτι παίζει μπάλα και ο αντίπαλος αλλά και αστάθμητοι παράγοντες! Το σημαντικότερο όλων, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι ότι η Αναγέννηση μόλις δέχθηε γκολ στην παράταση, εκεί που άλλοι θα είχαν λυγίσει, είχε αντανακλαστικά! Έβγαλε αντίδραση μεγάλης ομάδας που δεν δέχεται την ήττα!

ΑΥΤΟ και μόνο το στοιχείο σ’ ενα ματς που πήγε να στραβώσει για τα καλά, μας δείχνει πως έχουμε αλλάξει εποχή! Οτι έχουμε αφήσει πίσω τη μιζέρια!

Αναποδιές θα έλθουν, ενδεχομένως και ήττες. Αλλά το σίγουρο είναι πως η σημερινή Αναγέννηση, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, δεν έχει καμία σχέση με τα χρόνια της μιζέριας που προηγήθηκαν.

Έχει αλλάξει σελίδα…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Το ποδόσφαιρο είναι απλό και λαϊκό άθλημα. Γι’ αυτό και έχουν άποψη άπαντες.
Έλα όμως που τα απλά είναι και τα πιο…δυσνόητα για κάποιους εγκεφάλους!
Ιδιαίτερα γι αυτούς που έχουν καεί από τα “μπάτσελορ”, τα “μπιγκ μπράδερ” και τα σερφαρίσματα!!!

Κάποιοι τέτοιοι εγκέφαλοι, χαρακτήρισαν το γκολ του Αθανασιάδη στο δραματικό ματς της Αναγέννησης με τον Αλμωπό Αριδαίας, πανεύκολο και αστείο, ρίχνοντας τα βάρη στον τερματοφύλακα…

Κι όμως. Το γκολ ήλθε ως κατάληξη από μία πανέξυπνη κίνηση του σεντερ φορ, που δημιούργησε και αξιοποίησε μια φάση από το πουθενά, μπροστά σε τρείς αμυντικούς που είχαν και πλεονέκτημα γιατί έβλεπαν την πορεία της μπάλας κι έναν τερματοφύλακα…

Χαμπάρι δεν πήραν και οι τέσσερις πότε ο παίκτης της Αναγέννησης έφθασε πρώτος στη μπάλα και σούταρε εισπράττοντας το καλύτερο (την ισοφάριση που στη συνέχεια έδωσε την πρόκριση) για την ομάδα του από μία στιγμή που έμοιαζε χαμένη…

Είπαμε όμως.
Για να αξιολογήσεις το απλό, θέλει καθαρό κεφάλι.
Που να το βρεις αν σ εχουν κάψει τη “φλάντζα” τα viral video και παρακολουθείς τον κόσμο μέσα από μία οθόνη κινητού 24 ώρες το 24ωρο;

ΥΓ. Περαστικά…