ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Η Αναγέννηση, λοιπόν, μετά την κακή βραδιά στο γήπεδο της Ξάνθης, όπου τα πάντα πήγαν ανάποδα (τόσο που δεν το πίστευαν ούτε οι γηπεδούχοι), επέστρεψε στη γνωστή αγωνιστική της ταυτότητα! Χωρίς να αλλάξει σχηματισμό και φιλοσοφία, όπως πιστεύουν κάποιοι “νυχτωμένοι βαθιά” με το αντικείμενο, αλλά παίζοντας με πολύ μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση και με τους παίκτες να είναι σε πολύ καλύτερη μέρα.

Απέναντι στον μεγάλο αντίπαλό της η ομάδα στάθηκε όχι απλά αξιοπρεπέστατα αλλά ως ίση προς ίσο! Δεν είναι μόνο το σκορ που φανερώνει την ισορροπία που επικράτησε στο γήπεδο, αλλά και η εικόνα των “κιτρινόμαυρων” καθόλη τη διάρκεια του αγώνα!

Αυτοσυγκεντρωμένοι εκατό τοις εκατό, κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από την εστία του Γκέκα τον Παναθηναϊκό (με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά όπου είχαν μια σχετική νευρικότητα, απόρροια προφανώς και του προηγούμενου αγώνα) κι όχι απλά τον κοίταξαν στα μάτια, αλλά θα μπορούσαν και να σκοράρουν διότι είχαν πιο κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος.

Ιδιαίτερα η φάση με τον Γκίνη στο 27’ είναι η μεγαλύτερη στο 90λεπτο και από καθαρή σύμπτωση η μπάλα δεν καταλήγει στα δίχτυα του Διούδη, που απέκρουσε χωρις καν να το καταλάβει! Ούτε ο διαιτητής μάλιστα το κατάλαβε δείχνοντας άουτ κι όχι κόρνερ! Στο τέλος του αγώνα η ομάδα  καταχειροκροτήθηκε, ενώ περάσαμε πάλι σε… θετικά σχόλια! Οπως συμβαίνει πάντα άλλωστε στο ποδόσφαιρο γιατί οι νίκες και οι καλές εμφανίσεις και σε ποιον δεν αρέσουν!

Τι γίνεται όμως όταν έρχονται τα δύσκολα βράδια και απογεύματα; Εκεί ακριβώς φαίνεται μια ομάδα πόσο δυνατή είναι, εκεί ακριβώς έχει μεγαλύτερη αξία και είναι πολύτιμη η στήριξη από τους φιλάθλους!  Και πράγματι με ελάχιστες θλιβερές εξαιρέσεις από κάποια “rafale” του διαδικτύου, η στήριξη που έλαβαν οι “κιτρινόμαυροι” μετά το “κλακάζ” της Ξάνθης ήταν αυτή που μέτρησε περισσότερο κι από το χειροκρότημα στο τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό!

Η Αναγέννηση φέτος έχει δομήσει μια εξαιρετική ομάδα. Λειτουργεί επαγγελματικά σε όλα τα επίπεδα και έχει μεσούσης της σεζόν πετύχει ήδη καταπληκτικά πράγματα φθάνοντας στους “8” του Κυπέλλου.

Είναι μέσα στο στόχο που εξαγγέλθηκε στην αρχή της σεζόν καθώς ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ στη super league 2. Θα έλθουν κι άλλα δύσκολα αλλά και πολλές επιτυχίες στο μέλλον αν η θετική ενέργεια επικρατήσει έναντι της μιζέριας…

Η φωτογραφία είναι από το κακό βράδυ της Ξάνθης. Εκεί οι λιγοστοί φίλαθλοι της Αναγέννησης που βρέθηκαν κοντά στην ομάδα παρά το μακρινό της απόστασης, έκαναν την διαφορά στηρίζοντας την,  στην πολύ δύσκολη στιγμή της.